KESK'ten KEY ödenmelerinin ertelenmesine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- KESK'ten yapılan açıklamada, çalışanların Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarında biriken alacaklarının ödenmesinin ertelenerek binlerce emekçinin mağdur edildiği öne sürüldü.

"Hükümet'in IMF, Dünya Bankası ve sermaye kesimlerinin alacaklarına ilişkin ödemeleri bir gün bile geciktirmezken, çalışanların alacaklarının ödenmesini sürekli ertelediği" ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"KEY hesaplarında biriken alacaklarımızın ödenmesi geciktirilerek binlerce emekçi mağdur edilmektedir. Eğer hükümet, yerel seçimler öncesine denk getirerek bundan nemalanmayı umuyorsa nafiledir.

Hükümet ödemeyi zamana yaymamalıdır. Yaşadıkları ekonomik ve siyasi krizin faturasını emekçilere çıkartmamalıdır. Kaldı ki, her uzatma faiz oranlarında da yeni hesaplamaları zorunlu kılmaktadır. KEY hesaplarında biriken paralar sahiplerine gerçek faizi ile birlikte ödenmekle birlikte, uzatmalardan kaynaklı gecikme faizleri de hesaba katılmalıdır.

Bu arada 1987-1996 yılları arasında devlet memuru olarak çalışmış tüm kamu emekçilerine KEY ödemesi yapılmalıdır. Bunun için kurumların yapacağı bildirim beklenmemelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber