Dikili Belediye Başkanı Özgüven'e soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2008 19:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Dikili'de 10 tona kadar kullanılan sudan para almadığı gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanan Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında, bu kez "ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konuttan sadece sekizine ceza verildiği" iddiasıyla soruşturma açıldı.

Özgüven, Danıştay 1. Dairesinin, "ruhsata aykırı eklenti yapan 150 konutun sadece sekizine ceza verildiği" iddiasıyla kendisi, İmar İşleri Amiri Ebru Çelik Kaval ve Fen İşleri Müdür Vekili Ali Uygan hakkında soruşturma açılmasına karar verdiğini bildirdi.

Belediyenin Fen İşleri biriminin bir ihbar üzerine İsmetpaşa Mahallesi Mutlu Tatil Sitesi'nde "çatısı yüksek" inşa edilen 8 binayı mühürlediğini ifade eden Özgüven, şunları söyledi:

"Burada geçmiş yıllarda da çatısı yüksek yapılan binalar varmış. Bayındırlık İl Müdürlüğünden müfettişler inceleme yapıp gittiler. Herhangi bir durum tespiti yapmadılar. Sonra mülkiye müfettişi geldi, inceleme yaptı. Aynı durumdaki diğer evlerin de mühürlenmesi gerekiyor dediler. Biz de diğer evlerin projeye uygun hale getirilmesini istedik. Evler geçmiş dönemden ama çok da önemli değil. Danıştay 1. Dairesi görevi kötüye kullanmaktan hakkımızda soruşturma açılmasına karar vermiş. Fen işlerinin bir konusu, ben arkadaşlarıma sahip çıkıyorum."

Dikili Cumhuriyet Savcısı suç teşkil eden bir durum tespit ederse Özgüven, Kaval ve Uygan hakkında dava açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber