Gazi Üniversitesi'nde yeni uygulama: 'Not' yaz cebine gelsin

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Haziran 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi'nin başlattığı yeni programla öğrenciler sınavlarda aldıkları notları ücret karşılığında cep telefonlarına gelen mesajla öğreniyor...

ALİ EYVAZ / ANKARA

Gazi Üniversitesi "Etkileşimli Kısa Mesaj Servisi" kurdu. Buna göre vize, final, başarı notu ve diğer notlar üç SMS'lik kontör karşılığında öğrencilerin cep telefonlarına gönderilecek. Rektörlük bu uygulamayı, "üniversiteye gelir sağlanacağı, zamandan tasarruf edileceği ve öğrencilerin daha hızlı biçimde notlarını öğreneceği" gerekçesiyle başlattı. Öğrenciler her sınav için sisteme girip mesaj göndermek durumunda. Bu da her ders başına yaklaşık 2 YTL ödenmesini gerektiriyor. Ancak öğrenciler sistemin hata verdiğini ve boşuna kontör harcadıklarını belirterek, rektörlüğe şikayetlerini iletiyorlar.

FAZLA ZAMAN ALIYOR

Yeni sistemde, vize notları için 050810015 yazıp 4294 'e mesaj atılırken, final notları için ise FINAL 050810015 yazıp 4294 'e mesaj atılıyor. Bulunulan dönemdeki bütün derslerin Başarı Notları için de BASARI 050810015 yazıp 4294'e mesaj atılması gerekiyor. Vize, final ve başarı notlarını öğrenebilmek için de öğrenmek istenilen ders kodunun yazılması gerekiyor ve bu işlem her ders için tekrarlanıyor. Öğrenciler, bu işlemler için bir tek not başına beş dakika zaman harcadıklarını belirterek, zamandan bir tasarruf etmenin söz konusu olmadığını öne sürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber