Karneler verildi, 15 milyon öğrenci tatilde

Haber Giriş : 13 Haziran 2008 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye genelinde ilköğretim ve lise düzeyinde öğrenim gören 15 milyon öğrenci karne sevinci yaşadı.

2007 - 2008 eğitim dönemi yaklaşık 15 milyon öğrencinin karnelerini almasıyla sona erdi. 3 ay sürecek yaz tatilini dinlenerek ya da sosyal aktivitelere katılarak geçirecek öğrenciler 8 Eylül'de ders başı yapacak. Düzenlenen karne törenlerinde öğrenciler karnelerini sınıf öğretmenlerinin elinden aldı.

Okullarda öğretmenlerinin elinden karnelerini alan öğrencilerden kimisi notlarına sevinirken kimileri de hayal kırıklığına uğradı. Okullarda son ziller çalarken, öğrenciler kadar velileri de büyük heyecan yaşadı.

Karnelerinde kırık notu olmayan, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler mutlu bir şekilde tatile girdi. Karnelerini alan öğrencilerden bazıları ise yaz tatiline girecekleri için mutlu olduklarını ancak öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılacakları için üzüntü duyduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl farklı bir uygulamaya da giderek takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere yaz tatilinde okuyacakları birer kitap hediye etti. Kitaplar okul müdürlüklerince karne törenlerinde çocuklara verildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'daki okullarda da törenler düzenlendi. Yaklaşık 400 bin öğrencinin karne aldığı Diyarbakır'da Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Miktat Alan, öğrencilere karne dağıttı.

Takdir ve teşekkür belgesiyle eğitim dönemini bitiren öğrencileri tebrik eden Alan, yaz tatilini dinlenerek geçirmelerini istedi. Karnelerini alan öğrenciler, arkadaşlarından ayrılmadan hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.


15 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim-öğretimin kalitesini artırma çalışmaları çerçevesinde yaptığı yeni düzenlemelerle başlayan 2007-2008 eğitim öğretim yılı, bugün sona eriyor.

İlk ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün 3 ay sürecek yaz tatiline girecek. Okul öncesi eğitimdeki 650 bin öğrenci, ilköğretim okullarındaki 11 milyon öğrenci ile liselerdeki 3 milyon 500 bin öğrenci, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 15 Eylül'e kadar tatil yapacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, programının yoğunluğu nedeniyle bu yıl karne dağıtım törenine katılamayacak.

ANKA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber