14 yaşındaki kızı taciz ettiği ileri sürülen öğretmen tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)

SİVAS'ta Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu 80'inci Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 14 yaşındaki D.B.'yi elle taciz ettiği ve aşk mektubu gönderdiği iddia edilen 43 yaşındaki öğretmen M.A.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öğretmenin sorgusunda, D.B.'ye şefkat göstermek için bunu yaptığını söylediği öğrenildi.

Kılavuz Mahallesi'ndeki Ahmet Kutsi Tecer İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan M.A.D.'nin Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı kız yetiştirme yurdunda kalan D.B. ile yakınlık kurduğu ve cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. D.B.'nin okulda öğrenim gören bir arkadaşını ziyaret için gittiği sırada öğretmen M.A.D. ile tanıştığı belirlendi. Daha sonraki ziyaretlerde öğretmenin, D.B. ile yakınlaştığı ve birkaç kez onu otomobiliyle kent merkezi yakınlarındaki Kardeşler Ormanı'na götürdüğü ve burada tacizde bulunduğu öğrenildi.

Olay, öğretmen M.A.D.'nin küçük yaştaki kıza gönderdiği aşk mektubunun yurt yönetiminin eline geçmesiyle ortaya çıktı. M.A.D.'nin içerisinde aşk ve sevgi dolu sözler yer alan mektubu, kız öğrencinin arkadaşları vasıtası ile yurda gönderdiği, merak eden öğrencilerin mektubu okuyarak durumu idarecilere bildirdiği belirlendi. Yurt yönetiminin bir süre öğretmeni izlemeye aldığı ve aralarındaki ilişkinin belirlenmesinden sonra suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Şikayet sonrasında polis tarafından gözaltına alınan M.A.D.'nin yapılan sorgulamasında olayı doğruladığı ve küçük kızı birkaç kez otomobille kent dışına götürdüğünü, ilişkiye girmediğini, sadece elle cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Öğretmenin D.B.'ye şefkat göstermek için bunu yaptığını söylediği de ortaya çıktı. Yapılan sorgu işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen M.A.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber