Akdağ: SSK'lı hizmete doyacak

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te basın toplantısı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK Hastaneleri'nin Bakanlığı'na devredilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, sendikaların karşı çıkmasına rağmen, vatandaşın dediğine baktıklarını ifade etti. Siirt ve Batman'da bir dizi incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ; SSK Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesini şöyle değerlendirdi:

?Vatandaşın dediği olur'

?Sendikalar buna karşı çıkıyor, ama biz vatandaşın ne dediğine baktık. Yaklaşık 1 yıldır, SSK'lı vatandaşlara Sağlık Bakanlığı kuruluşlarında hizmet veriyoruz. Bizim vatandaştan aldığımız açık mesajlar var. Anketler yaptık ve tespit ettik. Vatandaşlarımız bu işi heyecanla beklemektedir. Çünkü SSK'lı vatandaş ve işçiler yıllardır hizmete susamış ve aç durumdadır. Biz herkesin kendi işini yaptığı bir ülkede, sağlık hizmetlerinin bütün vatandaşlarımıza adil ve kolay ulaşabileceğine inanıyoruz. Tasarımız yakında meclis gündemine gelecek. Genel sağlık sigortası ile ilgili hükümetimizin halkımıza taahhütleri var. Bunun anlamı Bağkur, SSK, yeşil kartlı, emekli ve memur arasında hiçbir ayırım yapılmaksızın, herkesin tek bir mantıkla, tek bir işletim sistemiyle sigorta çatısı altında sokulmasıdır?
Sağlıkla ilgili hizmet açısından en önemli şeyin zihniyetin değişmesi olduğunu belirten Akdağ, ?Hastanemize, sağlık ocağımıza gelen vatandaşımıza buyurgan bir tavırla muamelede bulunamayız. Onların kırılganlıklarının en yüksek olduğu dönemdir. Biz kimseye bir şey bağışlamıyoruz, sadece görevimizi yapıyoruz? dedi. Akdağ, herkesin güler yüzle ve arzulu hizmet vermesi için çalışması gerektiğini belirterek, ?Vatandaş hastane kapılarına geldiğinde, ?Allahıma şükür, devletin sıcak kapısına geldim. Artık güvendeyim' diyebilmelidir. Artık hastanelerimizi hasta haklarının önemsendiği, hekim seçme özgürlüğünün olduğu mekanlar haline getiriyoruz? dedi.

?İlk adres Güneydoğu'

Teşvik edici uygulamalara rağmen pratisyen hekimlerin güneydoğuya gelmek istemediğini belirten Bakan Akdağ sözlerini şöyle tamamladı: ?Daha fazla ücret vermemize rağmen pratisyen hekimler gelmek istemiyor. Kuraya girmeyerek; (Nasıl olsa başka bir yolunu bulup iyi bir atama yaparız) diye düşünüyorlar. Türkiye'de artık o dönemler bitmiştir. Bunun için ilk tayinlerini bu bölgelere yapıyoruz. Gelecekler ve burada görev yapacaklar. Ondan sonra istedikleri yerlere atanabilecekler. Sağlık personelinin ilk adresi güneydoğu olacak.?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber