14 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 14 Haziran 2008 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 140. yıldönümü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenecek resepsiyona katılıyor.(Saat:19.00)

-Hafta sonunu İstanbul'da geçirecek olan Cumhurbaşkanı Gül, pazar günü Ankara'ya dönüyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN BURSA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da TOKİ tarafından yaptırılan toplu konutların anahtar teslim törenine katılıyor.

-Erdoğan ayrıca bir su kayağı tesisinin açılışını gerçekleştiriyor. (Saat:13.30/15.15)

-GÖKÇEK'İN BASIN TOPLANTISI

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak'tan getirilen suyla ilgili iddialara yanıt veriyor. (Saat:11.00)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ, ERGÜVEN'İ ZİYARET EDİYOR

-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyet, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a dava açtığı gerekçesiyle görevden alındığı ifade edilen Devlet Denetim Elamanları Derneği Genel Başkanı Atılay Ergüven'i dernek merkezinde ziyaret ediyor. (Saat:11.00)

-MÜSİAD ?GİRİŞİMCİLİK VE TİCARET AKADEMİSİ? SERTİFİKA TÖRENİ

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Ankara Şubesi'nde gerçekleşecek olan ?Girişimcilik ve Ticaret Akademisi? sertifika törenine MÜSİAD Genel Başkanı Hüdaverdi Çakır ve Mustafa Özel katılıyor. (Saat:14.00)

-AKP'NİN ESAS SAVUNMASININ TEMELİ: TÜRBAN VE LAİKLİK

-AKP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın, mütalaasının ardından esas savunmasını Pazartesi günü Anayasa Mahkemesi'ne sunmaya hazırlanıyor.

-Yüksek Mahkemenin türban kararının ardından yeniden revize edilen esas savunmanın temelini ise ?Türban ve Laiklik? oluşturuyor.

-AKP savunmasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı hukuki bir dille eleştirirken, iddianamede türban ile ilgili düzenlemenin laikliğe aykırı olduğunun belirtilmesine rağmen ?laikliğin ne olduğu? konusuna herhangi bir açıklama yapılmadığı görüşü dile getirildi.

-BAKAN EROĞLU: KYOTO'NUN EKONOMİYE MALİYETİNİ HESAPLAMADIK AMA YERİNE GETİREBİLECEĞİMİZDEN FAZLA YÜKÜMLÜLÜK ALMAYIZ

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olmasının ekonomiye maliyetinin henüz hesaplanmadığını, bunun için bir proje başlattıklarını bildirdi.

-Eroğlu, Türkiye'nin üstlenmesi gereken yükümlülüklerin müzakereye açık olduğunu belirterek, ?Türkiye'nin kendi özel şartları ve alabileceği yükümlülükleri yerine getirme potansiyeli doğrultusunda yükümlülükler belirlenecek? dedi.

-CHP'Lİ OYAN:"EKONOMİK KRİZ KAPATMA DAVASINA BAĞLANAMAZ"

-Prof. Dr. Oğuz Oyan, AKP hakkında açılan kapatma davasının, Türkiye ekonomisinde işaretleri alınmaya başlanan krizin nedeni olarak gösterilemeyeceğini söyledi.

-Ekonomideki yapısal sorunların aşılamadığı, dünyadaki gelişmelerin de etkisiyle Türkiye'nin zaten bir krizin içine girdiğini belirten Oyan, davanın ancak bu süreci hızlandırabileceğine işaret etti.

-KOSOVA'YI İLK TANIYAN TÜRKİYE HALA BÜYÜKELÇİ ATAMADI

-Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olan Türkiye, bu ülkeye henüz büyükelçi atamadı. Konu, Meclis gündemine de taşındı. DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, konuyla ilgili olarak yazılı soru önergesi verdi.

-DOLAYLI VERGİ YÜKÜ DÜŞÜYOR

-Gelir ve kazançlar ile servet üzerinden alınan doğrudan vergilerde yılın ilk beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.8 artış yaşanırken, tüketimden alınan dolaylı vergilerdeki artış yüzde 15.4'te kaldı.

-YEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONUNDAN 1.7 MİLYAR YTL'LİK İHRAÇ TALEBİ

-Ergoisviçre Emeklilik ve Hayat A.Ş.'ye ait yedi emeklilik yatırım fonu, tutar artırımı dolayısıyla toplam 1 milyar 750 milyon YTL'lik pay ihracı, Oyak Bank'a ait iki yatırım fonu da 100 milyon YTL'lik katılma belgesi ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

-ULUCANLAR TARTIŞMASI SONUÇLANDI: PROJENİN SAHİBİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ

-Altındağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında çıkan anlaşmazlığın ardından Adalet Bakanlığı'nın tarafları toplantıya çağırması üzerine Ulucanlar Cezaevi'nin tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesinde fikir birliği sağlandı.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 109.8 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine'nin gelecek hafta yapacağı 109.8 milyon dolarlık ödemeyle birlikte yılbaşından bu yana toplam dış borç servisi 8 milyar 16.3 milyon dolara ulaşacak.

-ÖSS SINAVI YARIN YAPILIYOR

-Üniversitelerde okuyacak adayları belirlemek amacıyla düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı, yarın saat 09.30'da yapılacak.

-ÖSS'de 1 milyon 644 bin 73 genç geleceğini belirlemek için 180 dakikalık maratonda ter dökecek.

-BAKAN ÇELİK'DEN ÖSS'YE GİREN ÖĞRENCİLERE BAŞARI MESAJI

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yarın ÖSS'ye girecek öğrenciler için bir mesaj yayınlayarak, ?Ancak bu sınavın bir ölüm kalım meselesi olmadığını, sınavı kazanmanın veya kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını bilmeliyiz? uyarısında bulundu.

-VALİ VE VALİ YARDIMCISINA EĞİTİMDE KADROLAŞMA SORUŞTURMASI

-Gaziantep Valiliği, geçen yıl iptal edilen Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği sonrasında, görevinden alınan yöneticilerin tekrar görevlerine dönmesi için bir ?emir? yazısı gönderdi.

-Danıştay Birinci Dairesi, söz konusu yazının suç teşkil ettiğine karar vererek vali ve vali yardımcısına soruşturma açılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber