Başhekim: Can güvenliğim yok, silah ruhsatına başvuruyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Vedat Arsav, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle savcılığa silah ruhsatı almak için başvurduğunu söyledi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine giderken 2 kişi tarafından darp edilen Vedat Arsav, "2 yıldır burada hizmet ediyorum. 8 aydır da başhekimlik yapıyorum. Olaydan önce bir sürü tehdit aldım ama hizmetimi hiç aksatmadım. Son darp olayından sonra artık can güvenliğim kalmadığı için savcılığa silah ruhsatı almak için başvurdum. Artık evimde huzurum kalmadı her an birilerinin gelip bana veya aileme zarar vermesinden korkuyorum." dedi.

Arsav, "Uğradığım saldırı sonucu psikolojim bozuldu. Artık verimli olamıyorum. Biz hekimler ülkenin her tarafında en zor şartlarda görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz mekânda en güzel hizmeti vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapmaktayız mükâfatımız bu mu olmalı?" diye yapılan saldırıyı kınadı.

Vedat Arsav şunları söyledi: "Ben Kayseriliyim. Türkiye'nin her yerinde görev aldım ve görevimi severek yaptım. Şu ana kadar da böyle vahşetle karşılaşmadım ve elimden gelen bütün gayretimle vatandaşlarımıza hayat umudu olmaya çalıştım. Hekimlik hayatım boyunca hiç kimseyi kırmamaya hele, hele Türkiye gibi hekim sıkıntısı yaşayan bir ülkede kendimden çok diğer hekimleri korudum, savundum. Çünkü biliyorum ki Türkiye de hekim başına en az 500 insan düşmekte böyle değerli görevi yapan meslektaşlarımıza hep sahip çıktım. Ama bu son darp olayında artık kime güveneceğimi bilemiyorum. Bizler insanlara sağlık hizmeti verirken bu hale geldik. Bizleri bu hale getirenler utansın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber