Türk Eğitim-Sen'den sınıf geçme yönetmeliğine tepki

Haber Giriş : 14 Haziran 2008 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde yaptığı değişikliğe dikkat çekerek, ?Bakanlık yine ?ben yaptım oldu' anlayışını hakim kıldı? dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik hakkında yazılı açıklama yaptı. Koncuk, değişiklik sonrasında ortaöğretimde bir üst sınıfa sorumlu geçilebilecek ders sayısının 2'den 5'e çıkarıldığına işaret ederek, ?Eğitimcilerin tüm uyarılarını kulak ardı eden Bakanlık yine ?ben yaptım oldu' anlayışını hakim kıldı? dedi.

-?OKULLAR ŞİDDETİN ADRESİ OLACAKTIR?-

Koncuk, söz konusu yönetmelik değişikliği sonrasında gelecek eğitim yılına disiplinsizliklerin artacağı uyarısında bulunarak, ?okullar şiddetin adresi haline gelecektir? dedi. Yönetmelik nedeniyle öğretmenlerin etkisinin sıfırlandığını ifade eden Koncuk, eğitimde kalitenin de düşeceğini savundu. Yönetmelik değişikliği nedeniyle başarılı ve başarısız öğrenci arasında ayrımın kalacağını söyleyen Koncuk, ?Önümüzdeki yıllarda okullarda yaşanabilecek olumsuzlukların tek sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidar olacaktır? açıklamasında bulundu.

-?MİLYONLARCA KARNE ÇÖPE GİTTİ?-

Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yönetmelik değişikliği sonrasında karne alımında hiçbir sorun yaşanmayacağı yönünde açıklama yaptığına işaret ederek, ?Dün okullarda büyük bir keşmekeş yaşanmıştır. Karne basımı ve yazımı tamamlanmışken, sınıf geçme sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Şu anda eğitimciler infial halindedir. Ayrıca bu yönetmelik nedeniyle milyonlarca karne çöpe gitmiş ve büyük kaynak israfına neden olmuştur? dedi. Koncuk, MEB'in yaptığı yanlışın farkına çok geç varacağını ifade ederek, ?o zaman da iş işten geçmiş olacak? uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber