Vali ve Vali yardımcısına eğitimde kadrolaşma soruşturması

Haber Giriş : 14 Haziran 2008 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıl iptal edilen Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği sonrasında, Gaziantep Valiliği görevinden alınan yöneticilerin görevlerine yeniden getirilmesi için emir verdi. Danıştay Birinci Dairesi, söz konusu emir yazısını inceleyerek suç teşkil ettiğini bildirdi ve Vali Süleyman Kamçı ve Vali Yardımcısı Bekir Atmaca hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Yönetici Atama Yönetmeliğinin, Danıştay'ın 2007/2076 esas nolu kararıyla yürütmesi durdurulduktan sonra vekaleten görev yapan idareciler görevlerinden alınmaya başladı. Gaziantep Valiliği ise okullara gönderdiği yazıda usulsüz olarak atanıp vekaleten görev yapanları yine görevlerinde tutmak için, o okulda çalışıp da idarecilik hakkı bulunanlardan ?müdür vekilliği istemediklerine dair? dilekçe alınmasını emretti. Vali Yardımcısı Bekir Atmaca imzası ile gönderilen yazıda, yönetmeliğin iptal olması nedeniyle görevinden ayrılmak durumunda kalan idarecilerin görevlerine dönmeleri için dilekçe vermesini istedi. Yazıda, görevine dönmek isteyen idarecilerden yolluk ve yevmiye istemediklerine dair dilekçe alınması da istendi.

-DANIŞTAY ?SUÇ? DEDİ-

Türk Eğitim-Sen, söz konusu emir yazısının kadrolaşmaya mahal verdiği gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunurken, yazının altında imzası bulunan Gaziantep Vali Yardımcısı Bekir Atmaca ve Vali Süleyman Kamçı hakkında soruşturma açılmasını talep etti. Türk Eğitim-Sen, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmaya izin vermemesi üzerine Danıştay'a başvuruda bulunulurken, Danıştay, söz konusu yazının suç teşkil ettiğine işaret ederek E 2008/340, K 2008/ 500 sayılı kararıyla, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Vali Yardımcısı Bekir Atmaca hakkında inceleme yapılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber