BBP: Cumhurbaşkanı Milli mutabakat zirvesi yapmalı

Haber Giriş : 16 Haziran 2008 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, son günlerde belirginleştiğini ifade ettiği kurumlar arası uyumsuzluğa dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ?Milli Mutabakat Zirvesi? yapması çağrısında bulundu.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de devlet ve toplum düzenindeki huzurun en öncelikli şartının kurumlar arası mutabakat sağlanması olduğunu vurgulayarak, son günlerde kurumlar arası ayrışma ve iletişimsizlik yaşandığını savundu. Demokratik sitemin normal seyrinde işlemesi için en büyük sorumluluk ve görevin yürütmenin başında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e düştüğünü ifade eden Topçu şunları kaydetti:

?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rutin görüşmelerinin haricinde Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve yüksek mahkeme temsilcileriyle uyumlu bir iletişim içerisinde olduğunu kamuoyuna göstermelidir. Cumhurbaşkanı, kurumlar arası mutabakat zirvesi şeklinde bir aksiyoner tavır içinde olmalıdır. Hatta bunu daha geniş bir perspektife yayarak, siyasi parti liderleri ve önemli sivil toplum kuruluşu başkanlarını da dâhil edip Milli Mutabakat Zirvesi yapmalıdır.?

Kurumlar arası çatışma görüntüsü devam ettiği sürece Türkiye'nin, ekonomik, siyasi ve sosyal anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Topçu, ?Muhtemel sıkıntıların ayak sesleri bugünden duyulmaya başlanmıştır. Özellikle ekonomik göstergeler olumsuz bir seyir izlemektedir. Türkiye'yi 2001 krizinden daha ağır krizlerle karşı karşıya bırakmamak için herkes sorumluluğunun fevkinde hareket etmelidir? dedi.

Topçu, son günlerde bazı basın yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ?çirkin iftira ve itham dolu? haberlere yer verildiğini ifade ederek, ?Bu haberlerle ne amaçlanıyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Türkiye'nin huzur ve güvenliğinin teminatı olan güzide bir kurumumuza karşı fütursuzca saldırıları ne sebeple olursa olsun anlayışla karşılamamız mümkün değildir? diye kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber