TESK: İşçi, memur ve emekliye vericek zam enflasyonun üstünde olmalı

Haber Giriş : 16 Haziran 2008 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TESK:"İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİYE VERİLECEK ZAM ENFLASYONUN ÜSTÜNDE OLMALI"

-TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğini, siyasi çekişmelerin yurttaşın işini ve aşını büyütmediğini kaydederek, gelecek ay işçi, memur ve emekliye yapılacak ücret zammının, enflasyonun üzerinde olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğini, siyasi çekişmelerin yurttaşın "işini ve aşını büyütmediğini" bildirirken, işçi, memur ve emeklilere verilecek zamların enflasyonun üzerinde olmasını istedi.

Palandöken, ?Esnaf ve sanatkar kepenk kapatıyor. Küçük esnafın veresiye defteri kabarmış olduğundan esnaf ve sanatkarlarımız bankalara teslim olmuş durumda. Önümüzdeki ay işçi, memur ve emekliye yapılacak ücret zammı, enflasyonun üzerinde olmalı. Ekonomi beklemeye gelmez? dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, yurttaşların bankalara borç miktarının son 4 yılda 7 kat artarken, harcayabileceği gelirinin ise sadece iki kat arttığına dikkat çekti. Palandöken, ?Enflasyon çift haneye çıktı. Halkımızın geliri ile gideri arasındaki makas daha da açılıyor. Bu ay zam ayı. Memur, emekli ve işçi ücretlerine zam ayı. Yapılacak zam, işçimizi, memurumuzu ve emeklimizi enflasyondan koruyacak oranda olmalı. Ekonominin gerçeklerine göre maaşlar artırılarak piyasaya sıcak para girmesi sağlanmalı? açıklamasını yaptı.

Kamyoncu esnafının ekonomik nedenlerle mazot alamadığı için yanık yağ kullanmak zorunda kaldığını ifade eden Palandöken, şunları dedi:

-?BİRİKMİŞ VERGİ BORÇLARI YENİDEN YAPILANDIRILMALI?

?Kredi kartı borçluları ile protesto edilen çek-senet sayısında patlama yaşanıyor. Esnaf, bankalara teslim olmuş durumda. Maaşlar kredi kartı borçlarını kapatmak için bankaya gidiyor. Piyasaya sıcak para girmiyor. Esnafın veresiye defteri iyice kabardı. İşçi, memur, emekli ödeme yapamıyor. Esnafın dayanma gücü kalmadı. Enflasyon çift haneye çıktı. En önemlisi piyasadaki temel tüketim ve gıda maddelerindeki fiyat artışları, açıklanan enflasyonun da üzerine çıkarak, halkın harcama gücü daha da düşüyor. Vergilemede adalet ilkesinin gereği olarak önce esnafın birikmiş vergi borçlarının yeniden yapılandırılarak ertelenmesi ve taksitlendirilmesi gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber