Rektör'e '1 trilyonluk kayıp promosyon' sorusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 18:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Kasap, 2004 yılında ünivresitenin bir bankadan aldığı 3 trilyon TL tutarındaki promosyonun, 1 trilyonunun kayıp olduğunu iddia etti.

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergun Kasap, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın, bir bankadan alınan 3 trilyon TL'lik promosyonun ne şekilde harcandığı ile ilgili, Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile çelişen açıklamalarda bulunduğunu savundu.

Yamaç'ın 11 Haziran 2008 tarihinde öğretim üyelerine gönderdiği bilgilendirme mesajında, söz konusu promosyonun 2 trilyonluk bölümünün Çukurambar'daki 135 bin 585 metrekarelik arazinin alımı için Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ), 1 trilyonluk kısmının ise Vakfa bağışlandığının açıklandığına dikkat çeken Kasap, adı geçen arazinin alımı ile ilgili 8 Ekim 2004 tarihli Gazi Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı bulunduğunu vurguladı.

Sözkonusu yönetim kurulu kararına göre, 4.6 trilyona satın alınan arsanın bedelinin 3.6 trilyonunun Döner Sermaye İşletmesi Kaynaklarından, 1 trilyonluk kısmının ise banka promosyonuyla karşılanacağının hükme bağlandığını kaydeden Kasap, "Bilgilendirme mesajında promosyondan AOÇ'ye ödenen paranın 2 trilyon olduğu söyleniyor anacak Yönetim Kurulu Kararı'nda bu oran 1 trilyon olarak belirtilmiş. Arada bir trilyon fark var" diye konuştu.

Kasap, söz konusu promosyonun ne şekide harcandığı ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber