Emekliler intibak kanununu bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2008 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Konak İlçe Başkanı Ali Gönen, başkan yardımcılarıyla birlikte Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Konak Şubesi'ni ziyaret etti.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gönen ve ekibini kabul eden Konak Şube Başkanı Baki Arat, Mehmet Moğultay'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı döneminde söz verilen ancak çıkarılmayan emeklilerle ilgili intibak kanunu hakkında destek istedi.

Bundan önceki hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Murat Başesgioğlu'yla görüştüklerini ve kanunun çıkarılması için söz aldıklarını belirten Arat, "Görüştüğümüz sırada genel seçime gidiliyordu. Seçimden sonra emekliler arasındaki ücret dengesizliğini giderecek kanunu çıkaracaklarını söylemişti. Şimdiki Bakan Faruk Çelik, bu konuya bizzat eğilerek Meclis'e götürdü. Genel merkezimizden aldığımız bilgiye göre de çok kısa sürede çıkarılacak" şeklinde konuştu.

Emekliler arasında büyük bir ücret farkı olduğuna dikkat çeken Baki Arat, 13 bin gün tavandan prim ödeyip emekli olan bir kişi 670 YTL alırken, 550 gün prim yatırıp bin 800 YTL maaş alanlar bulunduğun söyledi. Arat, ayrıca, hükümetin sağlık alanındaki icraatları sayesinde istedikleri hastaneye gidebildiklerini ve ilaçlarını istediği yerden alabildiklerini hatırlatarak teşekkür etti.

AK Parti hükümetinin, bütçenin imkanları ölçüsünde emekliler hakkında iyileştirmeler yaptığını ifade eden İlçe Bakanı Ali Gönen de özellikle çok düşük olan Bağ-Kur emekli maaşlarının yüzde 100'e yakın oranda arttırıldığını vurguladı.

Gönen, "Türkiye'de yaklaşık 8 milyon emekli var. Geçmişteki bazı yanlışlıklarla insanlar genç yaşta emekli edildi. Avrupa'da dört çalışan bir emekliye bakarken bizde 1.8 çalışan bir emekliye bakıyor. Bunu hiçbir ülkenin bütçesi kaldıramaz. Hükümetimizin aldığı tedbirlerle sosyal güvenlik kurumları kendi ayakları üzerinde durabilir hale gelmektedir. Yeni oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu bütçeye yük olmamaya başladığı ölçüde emeklilerimizin maaşları da çağdaş standartlara çıkarılacaktır. İntibak Kanunu'yla ilgili talebinizi de İzmir milletvekillerimize iletip çabuklaştırılması için girişimde bulunacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber