19 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 19 Haziran 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ayrı ayrı kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat: 14.30/15.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TERSANE SEKTÖRÜ TOPLANTISINDA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık ofisinde tersane sektörü temsilcileri ile bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANIYOR

-TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu, Sabancı Center'da toplanıyor. Toplantıya davetli olmalarına karşın Türk-İş ve Hak-İş başkanları katılmıyor. (Saat: 9.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda Ağrı Dağı Üniversitesi'nin adının İbrahim Çeken olarak değiştirilmesini öngören kanun tasarısı ela alınacak. (Saat: 13.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Adalet Komisyonu'nda yabancılara mülk satışını öngören, Tapu Kanunu'nun 2. maddesi yeniden müzakere edilecek.

-KİT Komisyonu'nda Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü denetim raporları ele alınacak.

-Uyuşturucu Komisyonu'nda RTÜK Başkanı Zahid Akman daha sonra ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ dinlenecek.

-İçişleri Komisyonu'nda İl İdaresi Kanunu ile Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak. (Saat: 10.30/10.30/10.30-16.30/11.30)

-BAKAN AKDAĞ'IN BASIN TOPLANTISI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hekimevi'nde gündemdeki konuları değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 9.30)

-MECLİS BASIN TOPLANTILARI

-CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ?Orta Vadeli Program ve Mali Plan neden hala açıklanmadı? konulu basın toplantısı düzenliyor.

-DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal basın toplantısı düzenliyor (Saat: 11.00/11.30)

-CHP SOSYAL SİGORTA YASASI İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURUYOR

-CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?17.04.2008 tarih ve 5754 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun? bazı maddelerinin iptali ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunuyor. (Saat: 11.30)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, ÖSS'de, öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmesi için alması gereken baraj puanlarının tartışılması bekleniyor. Genel Kurul'da ayrıca Eğitim Komisyonu, Mevzuat Komisyonu gibi bazı komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar ele alınıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN ÇİÇEK İNSAN HAKLARI BAŞKANLIĞI TOPLANTISINDA

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı Cemil Çiçek, İnsan Hakları Başkalığı'nca Swiss Otel'de düzenlenecek olan ?Kadın ve Katılım: Sorunlar ve Çözümler? konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 13.00)

-TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN PROGRAM TANITIYOR

-TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, yeni yayın döneminde yer alacak çocuk programı ?Benimle Oynar mısın??ı TRT Arı Stüdyosu'ndaki etkinlikle tanıtacak. (Saat.15.00)

-BAKAN EKER TÜRK AMERİKAN İŞADAMLARI DERNEĞİ TOPLANTISINDA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türk Amerikan İşadamları Derneği tarafından Sheraton Otel'de düzenlenecek olan ?Türk Amerikan İlişkilerinde Tarım ve Sektörünün Yeri ve Önemi? konulu toplantıya katılıyor. (Saat: 09.00)

-BAKAN ÇELİK ÖĞRENCİLERLE MECLİSİ ZİYARET EDİYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gönül Projeleri kapsamında Ankara'da bulunan öğrencilerle birlikte TBMM'yi ziyaret ediyor. (Saat: 14.00)

-?İSMET İNÖNÜ? KAVGASI MECLİS BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN'A TAŞINDI

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Genel Kurulu'nda kavgaya yol açan ?İsmet İnönü? tartışmasını Meclis Başkanı Köksal Toptan'a taşıdı. İnce, ?İsmet İnönü millet düşmanı? diyen ve CHP'liler içinse bir vatandaşa gönderdiği e-postada ?şerefsizler? ifadesini kullanan gazeteci Tamer Korkmaz'ı Meclis Başkanı Köksal Toptan'a şikayet etti.

- İnce gönderdiği mektupta, ?TBMM Başkanı olarak, TBMM üyelerine hakaret eden kişinin TRT'de program yapmasının engellenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağınıza inanıyorum. TBMM üyelerine hakaret eden birisinin devlet televizyonunda her hafta program yapmasına TBMM Başkanı olarak sizin sessiz kalmayacağınızı düşünüyorum? dedi.

-İnce, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a gönderdiği mektupta da ?İsmet Paşa'ya, İsmet İnönü'nün söylediği sözlerin başını ve sonunu yazmadan, gerçekleri çarpıtıp halkı kandırarak ?millet düşmanı', bize ?şerefsiz' diyen bir gazeteciye TRT'de program yaptırılması kabul edilemez? dedi.

-BAKAN ÇİÇEK: MUTABAKAT METNİ, KUVEYT EMİRİ ARAZİ SATIN ALSIN DİYE İMZALANMADI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 2 Nisan 2008'de TOKİ ile Kuveyt Yatırım İdaresi arasında imzalanan belgenin bir ?stratejik ortaklık? anlaşması olmadığını belirterek, ?imzalanan metin mutabakat metni niteliğindedir? dedi.

-Çiçek Türkiye ile Kuveyt arasında ?karşılıklılık esası' bulunmadığını hatırlatarak ?Kuveyt Emiri'nin ülkemizden arazi satın alması için Mutabakat Metninin kullanılması söz konusu değildir? dedi.

-AKP'Lİ ASAN, VEKİL MAAŞLARININ MECLİSİN WEB SİTESİNDE YAYINLANMASINI İSTEDİ

-AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan, İngiltere, Hindistan ve Finlandiya'da milletvekillerinin aldıkları maaşlarının ve her türlü harcamalarının meclislerinin web sitesinde yayınlandığını belirterek, Türkiye'de de siyasetçilere olan güvenin artırılması için böyle bir uygulamaya gidilmesi gerektiğini söyledi.

-MEHMET BEKAROĞLU: "ANKARA'YA HUKUKÇU DEĞİL PSİKİYATRİST LAZIM"

-Saadet Partisi Eski Rize Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından siyasette ?şizofrenik? bir durumun yaşandığını belirterek, ?Ankara'nın hallerini tespit edecek, bunu açıklayacak hukukçular da siyasetçiler de değil. Biraz psikiyatri, biraz psikoloji lazım? dedi.

-Bekaroğlu, AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne verdiği savunmanın da çelişkiler içinde olduğunu belirterek, AKP'nin kapatılsa da kapatılmasa da verdiği savunmayla vesayet sisteminin sınırlarını kabul ettiğini söyledi.

-İSTANBUL BELEDİYESİ'İN ADA ÇELİŞKİSİ

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Adası'nın kiralanmasından sonra inşa edilen yapıların kaçak olduğuna karar vererek yıkım kararı almasına karşın Başbakanlığa adada kaçak yapılaşma olmadığını bildirdi.

-Belediye, Başbakanlığa kaçak yapılar için yıkım kararı aldığı adada, sadece tekne bağlama yerinin düzenlendiğini, ruhsata tabi olmayan havuz etrafındaki çürüyen ahşapların değiştirildiğini belirtti.

-YARGITAY, CHP' YE 'CİBİLİYETSİZ' DEMEYİ HAKARET SAYMADI

-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Başbakan Erdoğan'ın CHP için söylediği "Siyasi ahlaktan, etikten uzak. Bu cibiliyet meselesi aynı zamanda" sözlerini hakaret saymadı.

-Başbakan Erdoğan'ın kullandığı sözler nedeniyle partilerine hakaret edildiğini iddia eden CHP, 250 bin YTL manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın reddine karar verdi. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, oy çokluğuyla yerel mahkeme kararını onadı.

-DEVLET 18 İLDEN TOPLAYIP 63 İLE AKTARDI

-Ocak-Mayıs döneminde, 18 il aldığı bütçe harcamasından daha fazla bütçe geliri yaratarak toplamda 53.3 milyar YTL fazla yaratırken, sağladığı gelir aldığı harcamayı bile karşılamayan 63 il ise 8.1 milyar YTL'lik açık verdi. Merkezden yapılan bütçe tahsilat ve harcamaları da 47.3 milyar YTL açıkla sonuçlandı.

-Yılın ilk beş ayında aldığı 3.3 milyar YTL'lik bütçe harcamasına karşılık bütçeye 32.2 milyar YTL gelir aktaran İstanbul 28.9 milyar YTL ile net katkı sağladı. İstanbul'u 9.3 milyar net katkıyla Kocaeli, 5.7 milyarla İzmir, 5.6 milyarla Ankara izledi.

-DEMİREL'DEN BM'YE ?ÇEVRE? DESTEĞİ

? Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Birleşmiş Milletler'in isteği doğrultusunda, bir çevre mesajı yayınladı. Demirel'in, mesajı, gençlik fotoğrafının da bulunduğu bir afiş haline getirilerek, çok sayıda ülkeye gönderildi. Afişte, karbon kullanımının azaltılmasına dikkat çekmek için, ?alışkanlıklarını terk et? mesajına vurgu yapıldı.

-MEB, OKULLARI GÜÇLENDİRDİ

-Milli Eğitim Bakanlığı, 1999 yılı sonrasında okulların depreme karşı güçlendirilmesi amacıyla çalışmalara başlarken, son 5 yıl içerisinde okulların güçlendirilmesi için 137 milyon 662 bin YTL yatırım yaptı.

-AÇIK İLKÖĞRETİM OKULLARI 10 YILDA 200 BİN MEZUN VERDİ

-Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim ilköğretim okulları uygulamasına 1998-1999 eğitim döneminde başlarken, 10 yılda 197 bin 848 kişi bu okullardan mezun oldu. Halen açıköğretim ilköğretim okullarında 306 bin 485 kişi eğitim görüyor.

-İLK SBS BU HAFTA YAPILIYOR

-İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin gireceği SBS, 21-22 Haziran tarihlerinde yapılıyor. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan SBS'ye 1 milyon 982 bin 347 aday girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber