Türkiye bugün kavruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yoğun sıcak havanın etkisi altına girdi. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, soluğu deniz ve havuzlarda aldı. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının etkisinin hafta sonuna kadar sürdüreceğini bildirdiler.

Türkiye Afrika üzerinden gelen yoğun sıcak havanın etkisi altına girdi. Yurdun batı kısımları gelen sıcak havanın etkisiyle bunaldı. Antalya, Muğla, Denizli'de hava sıcaklığı öğle saatlerinde bunalttı. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, soluğu deniz ve havuzlarda aldı.

İSTANBUL DA SICAKTAN PAYINI ALDI

İstanbul da bunaltan sıcaktan payını aldı. Yarından itibaren İstanbul'da sıcaklıkta düşüş bekleniyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren 30 dereceyi geçen hava sıcaklığı İstanbul'luları bunalttı. Ancak akşam saatlerinde başlayacak olan poyrazın hava sıcaklığını düşürerek yarından itibaren 27 - 28 dereceye kadar düşürüp İstanbul'luları rahatlatacağı belirtiliyor. Antalya'da 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı, Denizli'de kent merkezinde 33.8 dereceye ulaştı. Bodrum'da 47 dereceye kadar çıktı.

SICAK HAVA ASFALTI ERİTTİ

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Ege Bölgesi'nde, İzmir-Aydın kara yolunun bir bölümünde asfalt eridi. Meteoroloji yetkilileri, Aydın'da hava sıcaklığının bugün 40 dereceye ulaştığını bildirdi. Bu arada, sıcak hava nedeniyle Aydın-İzmir kara yolunda asfaltın erimesi sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Asfaltın eridiği noktalara kara yolları ekiplerinin kum ve mucur döktükleri gözlendi.

Karayolları yetkilileri, asfaltın eridiği bölgelerde sürücülerinin hızlarını düşürmesi gerektiğine işaret ettiler.

DENİZLİ'DE SICAKLIK 33.8 DERECEYE ULAŞTI

Denizli'de kent merkezinde 33.8 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar, havuz ve park alanlarına akın etti. Denizli Meteoroloji Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Denizli'de hava sıcaklığı, saat 11.45 itibariyle 33.8 derece olarak ölçüldü. Sıcaklığın gün içinde 38 dereceye ulaşması beklenen kentte, nem oranının yüzde 18 olduğu bildirildi.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Denizli'de sıcak havadan bunalan vatandaşlar, sabah erken saatlerden itibaren park ve bahçelerdeki ağaçların gölgelerinde dinlenmeyi tercih etti. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bazı vatandaşlar, kent merkezinde bulunan yüzme havuzunda serinlemeye çalıştı.

BODRUM'DA 47 DERECEYE KADAR YÜKSELDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, son günlerde etkisini daha da artan hava sıcaklıkları ile birlikte sahiller renklendi.Hava sıcaklığının 47 dereceye kadar yükseldiği Bodrum'da sıcaktan bunalan tatilcilerin soluğu plaj ve havuzlarda aldı.Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'da sokaklar boşalırken, sıcaktan bunalan tatilciler denizde yüzerek serinlemeye çalıştı.

ANTALYA'DA TURİSTLER VE VATANDAŞLAR SAHİLLERİ DOLDURDU

Hava sıcaklığının 41 dereceye yükseldiği Antalya'da turistler ve vatandaşlar sahilleri doldurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkilileri, bugün şehir merkezinde hava sıcaklığının en yüksek 41, deniz suyu sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğünü bildirdiler.

Yetkililer, hava sıcaklığının birkaç gün daha aynı seviyede seyredeceğini kaydettiler. Bu arada, Antalya'nın Kemer ilçesinde, bazı turistik tesislerin açık alanlarındaki termometrelerin hava sıcaklığını 42 derece olarak gösterdiği görüldü.

Sıcak hava nedeniyle, Antalya merkezde ve Kemer ilçesinde, turistler ve vatandaşlar sahilleri doldurdu. Turistlerden bazıları, fıskiyelerin altına girerek serinlemeye çalıştı.

EDİRNE'DE ÇOCUKLAR SÜS HAVUZLARINDA SERİNLEDİ

Edirne kent merkezinde hava sıcaklığı 35 dereceye ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent merkezinde hava sıcaklığı 35 dereceye, nem oran yüzde 36'ya yükseldi.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler, özellikle Meriç Nehri kenarındaki çay bahçelerini ve piknik alanlarını değerlendiriyor. Çocuklar ise belediyeye ait süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor. Edirne Belediyesi zabıta ekipleri çocukları havuzlara girmemeleri yönünde uyarıyor.

Yetkililer, hava sıcaklığının yarından itibaren 2 derece düşmesinin beklendiğini kaydettiler.

ADANA'DA HAVA SICAKLIĞI 36 DERECEYE ULAŞTI

Adana'da kent merkezinde hava sıcaklığı 36 dereceye ulaştı. AA muhabirinin Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kent merkezinde hava sıcaklığı 36 derece, nem oranı ise yüzde 24 olarak ölçüldü. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, kentteki su parkları ile havuzlara akın ederek serinlemeye çalıştılar.

Bazı çocuk ve gençlerin ise yasak ve riskli olmasına rağmen DSİ'ye ait sulama kanalına girdikleri görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber