TRT'den çocuklara özel televizyon kanalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TRT, 14 yaşına kadar olan çocuklara yönelik bir televizyon kanalı ile 100 bölümlük "Benimle Oynar Mısın" adlı çocuk programını küçüklerle buluşturmaya hazırlanıyor.

TRT'nin 100 bölümlük "Benimle Oynar Mısın" adlı çocuk programı ve bu alandaki projeleri Arı Stüdyosu'nda tanıtıldı.

Tanıtımda konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, çocuklara büyük önem verdiklerini, bu nedenle onlara yönelik programlara ağırlık verdiklerini söyledi. TRT'nin yeni projelerinin bulunduğunu, bunlar arasında bir çocuk kanalının da yer aldığını anlatan Şahin, yeni yayın döneminde de programlar konusunda atağa geçeceklerini kaydetti.

Uygurca radyo yayını yapılması konusunda da çalışmalarının olduğunu, bunun radyoculuk alanında çığır açacağını ifade eden Şahin, TRT'nin açılımının bu tür projelerle süreceğini söyledi.

Türkiye kaynaklı çocuk programlarının hazırlanması gerektiğini ifade eden Şahin, "Kendimize özgü ne kadar çok çizgi film yaptırırsak Türkiye'ye özgü üretimleri ne kadar çoğaltırsak çocuklarımıza bize benzetiriz. Aksi takdirde başkalarına benzer" dedi.

Çocuk kanalının bu açıdan da önem taşıdığını vurgulayan Şahin, "Asıl projemiz çocuk kanalı. TRT-4'deki eğitim kanalını Meclis'ten geçirdiğimiz kanunla TRT-3'ün içinde, Meclis TV'nin kapalı olduğu döneme koyacağız. Onun dışında kalan TRT-4'ü boşaltarak çocuklara tahsis edeceğiz. Sabah 07.00, akşam 21.00 ilk etapta olacak. Özellikle 14 yaşına kadarki çocuklara programlar üreteceğiz. Daha sonraki saatler için şu an arkadaşlarımız çalışıyorlar. Spor mu, belgesel mi koyarız, yoksa 14 yaşından 20-25 yaşına kadarki gençlere hitap eden programlar mı üretiriz bunun çalışmasını yapıyoruz" diye konuştu.

Bu kanalla ilgili bir stüdyo kurulacağını ve ihale açılacağını aktaran Şahin, çocuklara gidilerek onların ürettiklerini de ekrana taşıyacaklarını kaydetti.

Şahin, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin kendisinin maaşıyla ilgili iddialarının ardından yargı yoluna başvurmasına ilişkin soru üzerine de, "Belki kendimizi ifade edemeyişimiz, böyle bir şeyin doğruluğu gibi bir algıya neden olabilir. Ama dava açtık. Gerçekten böyle bir şey varsa, bu ortaya çıkar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber