4 üniversitede daha rektörlük seçim sonuçları belli oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 21:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

OMÜ'DE REKTÖRLÜK SEÇİMİ SONUÇLANDI

MUSTAFA DÖVER

SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) görev yapan öğretim üyeleri, rektör adaylarını belirlemek için bugün sandık başına gitti. 7 adayın yarıştığı seçim sonucunda Prof. Dr. Murat Aydın 262 oy alarak birinci oldu.

Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bugün saat 09.00'da başlayan OMÜ 5. rektörlük seçiminde 7 kişi aday oldu. 6 ayrı sandıkta gerçekleştirilen ve 782 öğretim üyesinin oy kullandığı seçim sonunda 6 oy geçersiz sayıldı. Kullanılan oylara göre Prof. Dr. Murat Aydın 262, Prof. Dr. Hüseyin Akan 183, Prof. Dr. Erdal Ağar 157, Prof. Dr. Tayyar Cantürk 35, Prof. Dr. Fahrettin Çelik 15, Prof. Dr. Mehmet Koyuncu 76 ve Prof. Dr. Hakan Muğlalı 46 oy aldı. Seçimde ayrıca, Prof. Dr. Cafer Marangoz

ile Murat Aşık isimli öğretim üyelerine de birer oy çıktı.

Seçimde en fazla oy alan 6 rektör adayı YÖK'e gönderilerek ve YÖK tarafından seçilecek 3 aday, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak. Cumhurbaşkanı Gül tarafından 3 aday arasından OMÜ'nün 2008-2012 dönemi rektörü atanacak.


GAZÜ'DE REKTÖRLÜK SEÇİMİ YAPILDI

- SEÇİMDE EN FAZLA OYU PROF. DR. YAVUZ COŞKUN ALDI

ORHAN ÇİÇEK

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Üniversitesi'nde (GAZÜ) yapılan rektörlük seçiminde en fazla oyu Prof. Dr. Yavuz Coşkun aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan seçimlerde 8 aday yarıştı. Prof.Dr. Yavuz Coşkun 172, eski Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci 117, Prof.Dr. Özcan Balat 36, Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu 15, Prof. Dr. Sait Söylemez 1, Prof. Dr. İsmail Özsabuncuoğlu 1, Prof. Dr. Ahmet Arslan 1 ve Prof.Dr. Gülay Tohumoğlu 1 oy aldı.

Birer oy alan adaylar arasında yapılan kura çekimi ile Prof. Dr. Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Gülay Tohumoğlu'nun da en çok oyu alan 4 aday ile birlikte isimlerinin YÖK'e bildirilmesi kararlaştırıldı. Buna göre GAZÜ Rektörlüğü için Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Prof. Dr. Erhan Ekinci, Prof. Dr. Özcan Balat, Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Gülay Tohumoğlu'nun isimleri YÖK'e bildirilecek.


ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDE İPİ MEVCUT REKTÖRÜN EŞİ MERİH YURTKURAN GÖĞÜSLEDİ

- REKTÖR PROF DR MUSTAFA YURTKURAN'IN EŞİ PROF. DR. MERİH YURTKURAN 254 OY İLE BİRİNCİ OLURKEN, TIP FAKÜLTESİ KALP DAMAR CERRAHİSİ ANA BİLİM DALI BAŞKANI PROF. DR. METE CENGİZ 206 OY ALDI

BURSA (İHA) - Uludağ Üniversitesi'ndeki rektörlük yarışında. Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran 254 oy ile birinci olurken, Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Cengiz 206 oy ile ikinci sırada yer aldı.

Uludağ Üniversitesi'nde bugün yapılan seçimde 729 oy kullanıldı. 720 oyun geçerli sayıldığı seçimde, 15 yıldır Atatürk Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Merih Yurtkuran 254 oy aldı. Yurtkuran'ı, Prof. Dr. Mete Cengiz 206 oy ile izledi. Prof. Dr. Mahmut Yavuz 131 oy ile üçüncü olurken, Prof. Dr. Ali Sürmen 97 oy aldı. Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu 15 oy alırken, Prof. Dr. Halil Rıfat Alpay ise 12 oyda kaldı. Prof. Dr. İbrahim Kanyılmaz 5 oy alırken, Prof. Dr. Oktay Gözü'ye ise hiç oy çıkmadı.


ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

- SEÇİMLER SONUCUNDA EN ÇOK OYU PROF. DR. HİKMET KOÇAK ALDI

- Atatürk Üniversitesi'nde rektör seçimi bugün yapıldı. Seçimlerde en çok oyu Prof. Dr. Hikmet Koçak aldı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan seçimlere öğretim üyeleri büyük ilgi gösterdiler. Rektörlük için yarışan 13 profesörün yan yana oturarak izledikleri seçimlerde öğretim üyeleri oylarını soyisim sırasına göre 2 sandıkta kullandılar. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi öğleden sonra 17.00'de sona erdi.

ADAY OLAMADI

İki dönem üst üste rektörlük yaptığı için kanun gereği yeniden aday olamayan Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, adaylara başarılar diledi. Sonuçların Türkiye'ye, Erzurum'a ve Atatürk Üniversitesi'ne hayırlı olmasını dileyen Prof.Dr. Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi'ndeki bayrak yarışının daha hızlı bir şekilde devam edeceğine inandığını söyledi.

HİKMET KOÇAK'A 214 OY

Oy verme işleminin tamamlanmasından sonra yapılan sayımda en çok oyu Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın aldığı belirlendi. Prof. Dr. Hikmet Koçak'a 214 oy çıkarken, Prof. Dr. Muammer Yaylalı 190, Prof. Dr. Enver Altaş ise 123 oyla en çok oy alan adaylar oldular. Seçimlerde 11 oy boş çıkarken, 7 oy da geçersiz sayıldı.

Oy tasnifine göre adayların aldıkları oyların dağılımı şöyle:

"Prof. Dr. Turgut Göğebakan: 97, Prof. Dr. Ümit Demir: 103, Prof. Dr. Hikmet Koçak: 214, Prof. Dr. Nihat Akbulut: 65, Prof. Dr. Muammer Yaylalı: 190, Prof. Dr. İsmet Kırpınar: 17, Prof. Dr. Enver Altaş: 123, Prof. Dr. Uğur Güllülü: 103, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen: 93, Prof. Dr. Şevki Özdemir: 22, Prof. Dr. Recep Orbak: 45, Prof. Dr. Selahattin Çelebi: 13, Prof. Dr. Talat Yanık: 14"

GÜL KARAR VERECEK

Üniversitede yapılan seçimlerde en fazla oyu alan 6 rektör adayı Prof.Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Enver Altaş, Prof. Dr. Uğur Güllülü, Prof. Dr. Ümit Demir, Prof. Dr. Turgut Göğebakan'ın ismi YÖK'e bildirecek. 28-29 Haziran'da yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda da bu adaylar arasından 3 isim seçilecek ve 1 Temmuz'da Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 aday arasından birini rektör atayacak. Cumhurbaşkanı Gül, belirlediği isimleri 6 Ağustos tarihine kadar

açıklayacak. 6 Ağustos'ta 21 üniversite rektörünün görevi sona ererken, yeni seçilen rektörler 7 Ağustos'ta yeni görevine başlayacak.

Seçimlerde 214 üyenin oyunu alan Prof. Dr. Hikmet Koçak, ilk aşamayı geçtiklerini ifade ederek, sürecin devam ettiğini söyledi. Koçak, diğer adayları da tebrik ederek seçimin üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber