ÖSS tabanı 145 puan olarak yeniden belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, üniversiteye giriş barajlarını düşürdü

Bahar Atakan

YÖK, üniversitelere girmek için, ön lisans programlarında istenen 160 puanlık barajı 145'e, lisans programlarında istenen 185 puanı da 165'e düşürdü. Böylece üniversitelere çok daha fazla öğrenci alınacak

YÖK Genel Kurulu, ÖSS taban puanlarının düşürülmesine karar verdi. 160 ve 185 olan taban puanları 145 ve 165 olarak yeniden belirlendi. Liselerin 4 yıla çıkması dolayısıyla bu yıl şanslı olan adaylar, puanlarının düşürülmesiyle daha avantajlı konuma geçti.

Toplantıya Yunus Söylet, Yekta Saraç, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ile görev süresi dolan Prof. Dr. Mustafa İlhan katılmadı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da toplantıya davet edildi. Yarımağan, YÖK Genel Kurulu'na yeni baraj puanı sistemi ile ilgili üç teklif sundu.

İki teklife ret

Yarımağan'ın üzerinde durduğu ?Ön lisans programlarını tercih etmek için gerekli 160 ile lisans programları için gerekli 185 taban puanının düşürülmeden yalnızca hesaplanma yönteminin değiştirilmesine ilişkin öneri? kabul görmedi. Taban puanların kaldırılıp en yüksek puandan en düşük puana göre sıralama teklifine de sıcak bakılmadı.

Kurulda oy çokluğu ile ?Üniversitelerin kontenjanlarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla ön lisans ve açıköğretim için ÖSS taban puanı 145, lisans programları için da 165 olarak yeniden belirlendi. Ancak toplantı sürerken YÖK'ten ayrılan Yarımağan, taban puanların değişmeyeceğini, daha çok kişinin 160-185'in üzerinde puan alabileceğini söyledi.

İlhan'ın yerine seçim

Kurulda, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) kontenjanından YÖK üyesi olan Prof. Dr. Mustafa İlhan'ın görev süresi dolması nedeniyle yerine ilk ÜAK'ta yeni aday belirlenmesi için seçim yapılması da kararlaştırıldı. Yapılan açıklamada da 21-22 Temmuz'da da seçimler sonucunda listeye giren rektör adaylarının YÖK Genel Kurulu'nda oylanacağı belirtildi.

Açıklamada, Kayseri'de kurulmak istenen Melikşah Vakıf Üniversitesi'ne ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'na olumlu görüş bildirileceği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber