?Mülkiye' adı davalık olacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİTHAT YURDAKUL Ankara

Mülkiyeliler Birliği, Ankara Siyasal mezunu olmayanların ?Mülkiye' adını kullanmasını önlemek için dava açmaya hazırlanıyor

80İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) mezunlarından bazılarının, Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) ile özdeşleşen ?Mülkiye? adını kullanması tepkiye neden oldu. Milliyet'e bilgi veren Mülkiyeliler Birliği Başkanı Ali Çolak, A.Ü. SBF'nin, Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan ve Atatürk'ün talimatıyla 1936'da Ankara'ya getirilen Mekteb-i Mülkiye'nin devamı olduğunu belirtti. Çolak, A.Ü. SBF mezunlarının üye olduğu Mülkiyeliler Birliği mensuplarının ?Mekteb-i Mülkiye? yazan onaylı rozetler kullandığına dikkat çekti.

Çolak, İ.Ü. SBF'nin ise 1970'lerde oluşturulduğunu ve Mekteb-i Mülkiye ile ilgisi olmadığını kaydetti. İ.Ü. SBF mezunu bir grubun da içinde bulunduğu http://www.siyasal.org/ internet sitesinde bulunan ?Mekteb-i Mülkiye? linkine tıklandığında İ.Ü. SBF'nin internet sitesine ulaşıldığını belirten Çolak, daha önce ihtar ettikleri siteye dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Mekteb-i Mülkiye-i Şahane

Mekteb-i Mülkiye-i Şahane, 1859'da İstanbul'da kuruldu. 1918'de Mekteb-i Mülkiye olarak adı değiştirilip Eğitim Bakanlığı'na bağlandı. 1936-1937 öğretim yılında, Atatürk'ün isteğiyle Ankara'ya taşınarak Siyasal Bilgiler Okulu adıyla eğitim vermeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber