Hamile memura nöbet yok

Haber Giriş : 25 Ekim 2004 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastane başhekimlerine, "Hamile personele doğum yapana kadar, doğum yapanlara da süt izni bitine kadar nöbet yazmayın" talimatını verdi.

Bakan Akdağ, 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderdiği genelgede, 21 Temmuz 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, "Devlet Memurları Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkındaki Kanun" hükümlerini hatırlattı. Akdağ, söz konusu kanunun 108. maddesinin 3. fıkrasında değişiklik yapılarak, memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verileceğini belirtti.

Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre ekleneceğini vurgulayan Akdağ, "Ancak sağlık durumu iyi olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır" dedi.

Akdağ, bu hükmün uygulaması sırasında ortaya çıkması muhtemel tereddütlerin giderilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Devlet Personel Başkanlığı'nca, "Devlet Memurlarına Doğum Sebebiyle Verilecek İzinler Hakkında Tebliğ"in yayımlandığını kaydetti. Akdağ, genelgede, "Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan personelin gebeliklerinin 24. haftasını tamamladıktan sonra doğum öncesi izne ayrılıncaya kadar ve doğum yapanların da süt izni süresince hizmeti aksatmayacak şekilde mümkün olduğunca nöbete girmemesinin sağlanması hususunda gereğini rica ederim" ifadesini kullandı.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber