Ücreti geç ödenen avukata faiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında görevlendirilen bir avukat, ücretinin geç ödenmesi nedeniyle Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı alacak davasını kazandı. Mahkeme, bakanlığın avukata faiz ödemesine hükmetti.

Bursa Barosu avukatlarından Şaban Cankat Taşkın, Bursa 4. Sulh Ceza Mahkemesine açtığı davanın dilekçesinde, CMK kapsamında baro tarafından bazı soruşturma ve kovuşturmalarda görev yaptığını belirtti.

Bu görevleri nedeniyle hak ettiği avukatlık ücretini geç aldığını anlatan Taşkın, bu yüzden kestiği makbuzlara, "faiz alacak hakkım saklıdır" ibaresi koyduğunu bildirdi.

Adalet Bakanlığından faiz alacağını talep ettiğini, ancak herhangi bir cevap alamadığını kaydeden Taşkın, görevlendirilme tarihi ile ödeme tarihi arasındaki süre için bakanlığın faiz ödemesini istedi.

Bakanlığın avukatları ise dava aşamasında CMK'da ödemelerle ilgili herhangi bir süre belirlenmediğini ve idari prosedür nedeniyle derhal ödeme yapılmasının mümkün olmadığını ifade ederek davanın reddini talep etti.

Mahkeme, yargılama sonucunda davayı kısmen kabul ederek, avukatın talep ettiğinden daha düşük miktarda bir faizin bakanlık tarafından ödenmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber