Tatile çıkacak sürücülere uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, özel araçları ile seyahat edecekleri uykuyu almadan sabah erken saatlerde ve gece yolculuğundan kaçınmaları uyarısında bulundu.

Apaydın, okulların tatile girmesiyle iç turizm hareketinin başladığını hatırlattı. Araç ve yolcu yoğunluğunun artacağını anlatan Apaydın, sürücülerden araçlarının bakımını yaptırmalarını istedi.

Yolculuk sırasında sürücülerin sigara içmek ya da telefonla konuşmak gibi dikkat dağıtacak davranışlardan kaçınmalarını öneren Apaydın, "Sigaradan dökülecek bir kıvılcım dikkat dağıtarak kazaya sebebiyet verebilir" dedi. Apaydın, uzun süre araç kullanacakları sık sık dinlenerek temiz hava almalarını, gerekirse bir süre uyumalarını konusunda uyardı.

Apaydın, şöyle konuştu:

"Kendi aracınızla seyahat edecekseniz uykunuzu almadan, sabah erken saatte yola çıkmayın. Sabah erken saatte yola çıkacaksanız, önceki gece mutlaka erkenden yatın. Gece yolculuğu çok emniyetli değildir, kaçının. Gündüz seyahat etmeyi tercih edin. Arabaların bazılarının farları ayarsız oluyor. Bu durum gece yolculuklarını zorlaştırıyor."

Apaydın, vatandaşlardan mümkün olan durumlarda tren, otobüs, gemi gibi toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini de istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber