Trakya'da rüşvet çarkları kırılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 21:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son üç ayda Edirne ve Tekirdağ'da art arda yapılan operasyonlarla rüşvetin çarkları bir bir kırılıyor.

Son olarak Çorlu Belediyesi'ne düzenlenen operasyonla Belediye Başkanı Altan Ersin'in de aralarında bulunduğu iddia edilen rüşvet çetesi çökertildi.

Trakya'da polis ve jandarmanın son 3 ayda yaptığı operasyonlarla rüşvetin önüne set çekildi. Edirne'de başlayan rüşvet operasyonları Trakya'nın en büyük yerleşim birimi olan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine sıçradı. Tapu ve vergi dairelerinde teknik takiple yapılan operasyonları Marmara Ereğlisi ve Tekirdağ merkezdeki operasyonlar izledi. Son olarak da Çorlu Belediyesi'ndeki rüşvet için düğmeye basıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 22 Nisan'da düzenlenen "Elma Kurdu" adlı operasyonda "rüşvet" ve "irtikap" suçlarının işlendiği iddiasıyla Edirne Tapu Sicil Müdürlüğü çalışanları, emlakçı ve aracıların bulunduğu 11 kişi, gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen 11 kişiden Edirne Tapu Sicil Müdürü İsa C., memurlar Abdullah T., Emrullah A., Hayrullah Ö. ve Zafer T., "irtikap" suçundan mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Edirne'den sonra tapu operasyonu Tekirdağ'a uzandı. Tekirdağ Jandarma Komutanlığı ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince eşzamanlı olarak Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi ve özel bir bankanın şubesine düzenlenen "Mekan" adlı operasyonda "rüşvet alma, suç işlemek için teşekkül oluşturma, görevi kötüye kullanma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" suçlarından mahkemeye çıkarılan Çorlu Tapu Sicil Müdürü Ömer Y., tapuda memur Nihat G., olaya karışan Aysun Y., Aysun E., Fatma Ö., Mustafa G., Mehmet Y., Mehmet Emin A., Atilla B., Mehmet T. ve Muharrem G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorlu'da 29 Nisanda vergi dairesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel, mali müşavir Nuri Küpelioğlu, İstanbul'da mali müşavirlik yapan Ahmet T ve esnaf İsa Bölükbaşı, ''3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet'' suçundan tutuklanmıştı.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde de rüşvet alındığı iddiası ile ilçe tapu müdürlüğüne operasyon düzenlendi. Mahkemeye sevk edilen Tapu müdürü Ali Albayrak tapu memurları Serpil Ç., Temel K. suç işlemek için örgüt kurma suçlarından, kadastro şefi Muammer A. ise irtikap oluşturma suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Tekirdağ'da su ve maden suyu üreten fabrikalara sağlıklı olmadığı halde olumlu rapor veren denetleme şube müdürü yakayı ele verdi. Rüşvet alarak olumlu rapor hazırlayan müdür ile birlikte iki fabrika sahibi ve bir genel müdür tutuklanarak cezaevine kondu.

Savcılık tarafından da sorgulanan Sağlık İl Müdürlüğü'nde şube müdürü olan Kenan A., 'rüşvet almak, irtikap ve görevini kötüye kullanmak' suçlarından çıkarıldığı 2'nci Sulh Ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Fabrikaların genel müdürleri Seyfullah K., Tahsin T. ve Bülent S. ise 'rüşvet' verdikleri iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konuldu.

Son olarak da polisin Çorlu Belediyesi'ne düzenlediği operasyonda Çorlu İlçe Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak, irtikap ve zimmet iddiasıyla gözaltına alındı. Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin'in yanı sıra başkan yardımcıları Soner D. ve Hüseyin A., Özel Kalem Müdürü Gültekin G., Çorlu Belediyesi eski Satın Alma Müdürü Murat P., İmar Servisi Sorumlusu Cemile P., İmar Müdürü Nurten G., ve belediye personeli Hülya T., Özcan A., Hasan T., Emine G. ve Tamer T. operasyon kapsamında gözaltına alındılar.

OPERASYONLARIN AKTÖRÜ 'JAMES BOND' SAVCI

Çorlu'da yapılan operasyonlarda 'James Bond' savcı olarak bilinen Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, büyük rol oynuyor. Son bir ay içinde Tapu Müdürlüğü, Vergi Dairesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yönelik peş peşe yolsuzluk operasyonları yapan ve 'James Bond' savcı olarak anılan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, bu kez belediyeye operasyon düzenledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber