TOKİ Başkanı: Gayrimenkul fiyatları patlacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 22:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, gayrimenkul piyasasının en erken 8 ay, en geç 1,5 yıl içinde açılmasının beklendiğini, bu sürenin sonunda da fiyatlarda patlama yaşanacağını belirtti.

TOKİ'nin, Diyarbakır'da inşa ettiği toplu konutlarda incelemelerde bulunan Bayraktar, basın mensuplarıyla bir süre sohbet ederek, soruları yanıtladı.

Devletin resmi verilerine göre, Türkiye'nin 2,5 milyon acil konuta ihtiyacı olduğunu, her yılda 600 bin yeni konut gereksinim duyulduğunu anlatan Bayraktar, idarenin ihtiyacın yüzde 5 ile 10'u arasındaki bölümü karşıladığını söyledi. Bayraktar, ürettikleri konutların da yüzde 82'nin dar gelirliler için gerçekleştirildiğini, yüzde 18'lik bölümü ise kaynak geliştirme projelerini oluşturduğunu bildirdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, çeşitli ülkelerin kendilerini örnek aldığını da ifade etti. Bu çerçevede, Cezayir, Tunus gibi ülkelerde kendilerini model alan kuruluşlara "Cezayir'in TOKİ'si, Tunus'un TOKİ'si" denildiğini anlatan Bayraktar, Cezayir, Romanya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan ve Nijerya ve Tayland gibi ülkelerin ise TOKİ'ye "beraber iş yapalım" teklifinde bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber