İçişleri'nde otel skandalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOLGA ŞARDAN

İçişleri Bakanlığı'nın her yıl gerçekleştirdiği mülkiye müfettişleri değerlendirme semineri bu yıl, sahibi ?akaryakıt kaçakçılığı? ve ?suç işlemek amacıyla örgüt kurmak? iddiasıyla yargılanan Çanakkale'deki beş yıldızlı bir otelde yapılacak.

tel sahibi ve Kolin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, kasımda ?Truva? operasyonu kapsamında Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Bakanlık bünyesindeki Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca organize edilen ve kuruldaki mülkiye başmüfettişlerinin bilgilerini artırmak amacıyla yapılacak yıllık değerlendirme toplantısı bu yıl Çanakkale'de düzenlenecek.

Bakan Beşir Atalay'ın onayı üzerine Teftiş Kurulu, çalışmalar için Çanakkale'deki 5 yıldızlı bir otelle anlaştı. Müsteşar Osman Güneş'in imzasıyla, seminere gidecek müfettişler ve organizasyona katılacak Çanakkale Valiliği'ne gönderilen yazıda, seminerin Kepez'deki otelde yapılacağı belirtildi.

Dava hâlâ bitmedi

Ancak 22-29 Haziran arasındaki seminerin yapılacağı otelin sahibi Koloğlu'nun geçen kasımda akaryakıt kaçakçılığı şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı. Koloğlu'nun ?örgüt lideri' olarak tınamlandığı polis fezlekesinde, 22 zanlı için ?örgüt kurmak?, ?teşekkül halinde akaryakıt kaçakçılığı yapmak?, ?sahtecilik? iddiaları yer aldı. Koloğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, fakat Çanakkale'de görülen dava henüz sona ermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber