Oramiral Metin Ataç: Kimse denizci olmak istemiyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oramiral Metin Ataç, gençlerin ilgisini denizlere çekebilmek maksadıyla bu yıl İstanbul'da başlayıp Bozcaada'da bitecek yelken yarışlarına katılacak. Ataç, ?Yelkencilik, denizciliğin başlangıcıdır. Umarım bu çabalarımız biraz olsun denizciliğe ilgiyi arttırır? ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı'ndaki Atatürk Rölyefi'nin açılışından sonra düzenlenen kokteylde sorularımızı cevapladı. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de kimsenin denizci olmak istememesinden yakınan Ataç, ?Zor ve meşakkatli bir meslek. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara denizcilik sevgisini aşılamamız gerek. Bu meslek, ancak sevgiyle yapılabilir? dedi.

BİZİM DE HATAMIZ VAR

Türkiye'nin geleceğinin denizlerde olduğunu vurgulayan Oramiral Ataç, ?Türk denizciliğini geliştirmek için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bu konuda bizim de hatamız var. 48 senedir bahriyedeyim ama anneme bile denizciliği anlatamadım. Bana hâlâ sorar (siz ne yapıyorsunuz) diye. Gemi denize açılınca gözden kayboluyor. O yüzden yapılanlar görülmüyor. Belki de o yüzden ilgi az? diye konuştu. İstanbul Fenerbahçe Burnu'na bir ?Meçhul Denizci Abidesi? yaptıracaklarını ifade eden Oramiral Ataç, bu sayede hayatını kaybeden denizcilerin anısının yaşatılacağını anlattı. Gençlerin ilgisini denizlere çekebilmek maksadıyla bu yıl İstanbul'da başlayıp Bozcaada'da bitecek yelken yarışlarına katılacağını da açıklayan Ataç, ?Yelkencilik, denizciliğin başlangıcıdır. Ben de teknede kalarak Bozcaada'ya kadar yarışmacılarla birlikte yelken basacağım. Umarım bu çabalarımız biraz olsun denizciliğe ilgiyi arttırır? ifadelerini kullandı.

MİLLİ GEMİ YOLDA

Oramiral Metin Ataç, Milli İmkanlarla Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi Yapımı Projesi (MİLGEM) ile ilgili müjde verdi. Oramiral Ataç, ?MİLGEM'in ilk savaş gemisi Heybeliada, 27 Eylül'de törenle denize indirilecek. Aynı gün ikinci geminin ilk kaynağı yapılacak? dedi. MİLGEM projesinde, yüzde 80 oranında milli kaynaklar kullanılıyor ve gemi üzerine konacak sistemlerin yurtdışı üreticileri, Türkiye'ye bilgi transferi yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber