Hesap uzmanları, sağlık sektörünü büyüteç altına alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, inşaat sektöründen sonra sağlık sektörünü de büyüteç altına alıyor.

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Başkanı Mahmut Vural'dan edinilen bilgiye göre, hesap uzmanları gayrimenkul piyasasında gerçekleştirdikleri sektör denetimlerine, sağlık sektörünü de dahil etti.

Bu çerçevede, ilk 5 bin kurumlar vergisi ve ilk bin gelir vergisi mükellefleri arasında yer alan özel hastaneler, ilaç şirketleri ve büyük laboratuvarlar nezdinde kapsamlı vergi incelemesi yapılması kararı alındı.

Buna göre, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki sağlık kuruluşları, 3 büyük ildeki grup başkanlıkları kanalıyla denetime alınacak.

Haziran-Eylül döneminde Antalya, Bursa, Çorum, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Kahramanmaraş, Samsun, Kuşadası, Gebze, Bodrum ve Ereğli'de gerçekleştirilecek turne denetimlerinde de belirlenen mükelleflerin yanı sıra, sağlık kuruluşları nezdinde de vergi incelemesi yapılacak.

Öte yandan hesap uzmanları, inşaat ve gayrimenkul piyasasındaki denetimlere de devam edecek.

Bu arada hesap uzmanları, bu yıl, yabancılara mülk satışı incelemelerini de sürdürecek.

Bu kapsamda, Antalya, İzmir, Kuşadası, Bodrum ve Mersin'de ikinci konut niteliğinde mülk edinen yabancılarla ilgili tapu ve banka kayıtları taranacak. Bu denetimlerde de yabancılara satılan gayrimenkul değerlerinin tapuya doğru beyan edilip edilmediği araştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber