4/B'li örnek tarım danışmanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre Gümüşhane'nin Yağmurdere grup köylerinden sorumlu Tarım Danışmanı Mustafa Meliki, bölgesinde 846 adet aşılama, 101 adet suni tohumlama yaparak örnek bir çalışma gerçekleştirdi..

Tarım İl Müdürü Hasan Irkın'la birlikte bölgeye yapılan gezide gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mustafa Meliki, Yağmurdere bölgesinde 18 adet köy bulunduğunu, kendi sorumluluğu olan bölgede Yağmurdere, İncesu, Çorak ve Beşoba köylerinin olduğunu söyledi.

Meliki, bölgede yaşayan vatandaşlarla yaptığı toplantılarda çiftçileri tarımsal konularda bilgilendirdiğini, çiftçi ziyaretleriyle sorunlara yerinde çözüm bulduklarını ve atadan gelen tarımsal üretimdeki yanlışlıkları düzeltemeye çalıştıklarını belirterek, ?Açtığımız çiftçi kursları ile çiftçilerimize tarımsal yeniliklerden bahsediyoruz. Ayrıca suni tohumlama çalışmaları yaparak bölgedeki hayvan ırkının zamanla değişmesini ve bölgede yüksek verimli hayvan varlığını arttırmayı hedefliyoruz? dedi.

Tarım İl Müdürü Hasan Irkın ise, Yağmurdere köyünün bir zamanlar ilin en büyük nahiyelerinden birisi olduğunu, yapılan çalışmalarla birlikte bu köylerdeki çiftçiler için cazibeli bir ortam sağlayarak, Yağmurdere bölgesinin tekrar eski hareketliliğine kavuşacağına inandıklarını söyledi. Irkın, bölgedeki tarım danışmanı Mustafa Meliki'nin çevresiyle barışık bir şekilde büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını, bölgesindeki tarımsal potansiyelden en üst düzeyde yararlanarak ilerleyen günlerde çok güzel çalışmalar çıkaracağını inandıklarını belirtti.

Irkın, Meliki'nin ayrıca 2007 yılında grup köylerinde 644 dekar alanda Doğrudan Gelir Desteği, 14 dekar alanda ise Yem Bitkileri Desteği çalışması yaptığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber