Erdoğan ilk kez Bahçeli'yi hedef aldı...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 05:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Bahçeli'nin ?gayrimeşru' teklifine ateş püskürdü: Bu yetkiyi size kim verdi? Böyle bir şeyi nasıl ağzına alırsın. Millet sana kenara çekil dedi, sen dönüp dolaşıp geri geldin. Bileğini bükemediklerinizden başka türlü kurtulmaya çalışmayın

Başbakan Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ?Bir bilen olarak kenarda otursun? tavsiyesine sert yanıt verdi. ?Gayrimeşru teklif? ifadesini kullanan Erdoğan, ?Kimin kenara çekileceğine millet karar verir? dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

KIRMIZI KART GÖRDÜ: Şimdiden yargısız infazlar yapan, hesap kesen siyasetçiler var. Siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Milletten kırmızı kart gören, milletten ?kenara çekil' talimatı alan ama yerinden kımıldamayanlar var ya, işte onlar söylüyor bunu. Ne diyorlar? Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin. Oysa demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir millet!

NASIL AĞZINA ALIRSIN: Anlamak mümkün değil. Siz kim oluyorsunuz? Bu yetkiyi size kim veriyor? Millet size böyle bir yetkiyi vermişse, aldığınız oy ortada. Demek ki böyle bir yetkin yok. Sen böyle bir şeyi nasıl ağzına alırsın. Bu bir defa siyasi etikten tamamen uzak olma anlayışıdır. Önce siyasi etikten bir nasibinizi alın.

SEN KENARA ÇEKİLDİN Mİ: Birileri kenara çekilecekse bunu söyleyecek olan millettir. Nitekim 2002 seçimlerinde bazı liderlere ?Siz kenara çekilin, Meclis'e girmeyin' dedi millet. Partisine 10 puan kaybettirip Meclis dışı bırakan bu liderler milletin ?kenara çekil' mesajını algılamakta zorluk çektiler. Hatta ?Çekiliyorum' dedikleri halde dönüp dolaşıp yine sahne aldılar. Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tip gayrimeşru teklifler yapmak, ne milli ve manevi değerlerimize sığar, ne de evrensel demokratik değerlere.

MERHAMET DİLENMEYİN: Siz rakibinizin bileğini bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, milletin gönlünde yer edinemeyeceksiniz, ondan sonra ?önümüzden çekilin' ricasında bulunacaksınız. Siyaset, rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dilenerek yapılmaz. Bizden acziyetinizi örtmek için fedakarlık beklemeyin. Siz de çalışın. Siyaset sahnesinde bileğini bükemediklerinizden başka yollarla kurtulmaya çalışmayın. Bu, CHP tarzı siyasettir. Çaresizliğiniz, kendine duyulan güvensizliğin bir tezahürüdür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber