25 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Haziran 2008 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÜNYA EKONOMİ KONGRESİ

-Dünya Ekonomi Kongresi'nin 15'ncisi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılıyor.

-Kongreye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılıyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek olan Economist Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılıyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL İSTANBUL'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Müşir Fuad Paşa Yalısı'nda Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nü ziyaret ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, A Milli Takımın Almanya ile oynayacağı yarı final maçı için İsviçre'nin Basel kentine gidiyor. (Saat: 12.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu sözlü soruların ardından, uluslararası sözleşmeleri görüşecek. (Saat: 13.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Adalet Komisyonu'nda AKP'li milletvekillerinin verdiği "Gecekondu affı" olarak bilinen Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Öngören Yasa Teklifi görüşülecek.

-Çevre Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirecek. (Saat: 10.30.15.30)

-BAKAN EROĞLU KENE TOPLANTISINDA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Hekimevinde düzenlenecek olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı toplantısına katılıyor. (Saat: 17.30)

-BAKAN ÇELİK OKS VE SBS ÖĞRETMENLERİ VE İŞÇİLERLE YEMEKTE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS ve SBS sorularını hazırlayan öğretmenler ve işçiler ile Başkent Öğretmenevi'nde yemek yiyor. (Saat: 12.30)

-İSRAİL DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI TUĞAMİRAL MARUM TÜRKİYE'DE

-Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Eli Marum, Oramiral Ataç'ı makamında ziyaret ediyor. (Saat: 10.30)

-SAKARYA MUHABERİSİ'NİN TANIĞI MALIKÖY İSTASYONU MÜZE AÇILIŞI

-Sakarya Meydan Muhaberesi'nin kazanılmasında önemli rolü olan Malıköy İstasyonu, Genelkurmay Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD'nin ortak çalışması sonucu müze haline getirildi. Polatlı ilçesinde yer alan müzenin açılışını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gerçekleştiriyor. (Saat: 15.30)

-ANKARA ECZACILAR ODASI BASIN TOPLANTISI

-Ankara Eczacılar Odası SGK protokolünün eczacıların içinde oldukları sıkıntıları ortadan kaldıracak bir biçimde imzalanması ve aksi durumda yaşanacaklarla ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-SANAT KURUMU TİYATRO ÖDÜLLERİ

-Sanat Kurumu'nun geleneksel hale gelen Tiyatro Ödülleri kurumun merkezinde düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanıyor. (Saat: 12.00)

-SES'İN BASIN AÇIKLAMASI

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Etlik İhtisas Hastanesi'nin Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanması ile ilgili olarak Etlik Hastanesi önünde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.00)

-BAT DİREKTÖRÜ TURAGAY: YABANCI OLARAK BİZ DE BU GEMİNİN İÇİNDEYİZ, SORUN ÇIKARSA GİDECEK DURUMDA DEĞİLİZ

-Tekel sigarayı 1 milyar 720 milyon dolar peşin bedelle devralan British American Tobacco (BAT) Türkiye'nin Kurumsal İlişkiler Direktörü Rıza Tuna Turagay, ?Doğrudan yabancı yatırımcı olarak biz de bu geminin içerisindeyiz. Türkiye'ye gelip yatırım yapmış durumdayız. Herhangi bir şey olduğu zaman, ?Hadi ben gidiyorum' diyebilecek durumda değiliz. Türkiye'de ekonomik dengelerde bozulma olduğu zaman bu hepimizi etkileyecek? dedi.

-MEVDUATTA ANKARA, KREDİDE İSTANBUL BİRİNCİ

-Bankacılık sistemindeki toplam mevduat hacmi ve bankalarca kullandırılan toplam kredilerin yarıya yakınını elinde bulunduran İstanbul, kişi başına düşen ortalama mevduat tutarında Ankara'ya geçildi.

-TÜRKİYE'DE MEKANİK VE ELEKTRİKLİ EL ALETLERİ SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

-El aletleri sektörünün Türkiye'de önde gelen kuruluşu Gedore-Altaş, Türkiye'de şimdiye kadar 100 milyon el aleti satışı gerçekleştirdiğini, şu an yerli ürün yelpazesinin 2 bin 500 adede, Gedore markalı ürün sayısının da 15 bin adete ulaştığını açıkladı. Elektrikli el aletlerinde Japon Hitachi'nin de Türkiye distribütörü olan Gedore-Altaş, 2008'de Hitachi'nin düşük titreşimli akülü aletler ile bahçe kesim makinelerini ve kadınların da kullanabileceği yeni eko ürünlerini piyasa sunacak.

-JOSCHKA FISCHER: "İRLANDA REFERADUMUNUN İLK BEDELİNİ TÜRKİYE ÖDEYECEK"

-Almanya eski Dışişleri Bakanı Fischer, İspanyol El Pais gazetesince yayımlanan makalesinde İrlanda halkının Lizbon Antlaşmasını reddetmesiyle Avrupa'nın gereksiz yerde ?siyasi felakete? sürüklendiğini ve AB'nin yeni üyeleri kabul edemeyeceğini öne sürdü. Fischer, ?Bedelini ilk ödeyenler, Balkanlar ve Türkiye olacak? diye yazdı.

-BAKAN ÇELİK: ?KARIŞIK GÜNLER GEÇSİN ÖĞRENCİ AFFINA BAKACAĞIZ?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı konusunda yapılan çalışmaların ?karışık gündem? nedeniyle daha ileri tarihlerde görüşüleceğini ifade etti.

-KPSS'YE SAYILI GÜNLER KALDI

-Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 28-29 Haziran 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

-?36. ULUSLARARASI İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ? SONA YAKLAŞIYOR

-?36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali? sona ermesine bir haftadan az bir zaman kala, müzikseverlere unutulmaz konserler sunmaya devam ediyor. Festival kapsamında, usta piyanist Hüseyin Sermet, yarın akşam Borusan Dörtlüsü ve öğrencisi Tuğçe Tez'le Aya İrini'de izleyenlerin karşısına çıkacak, 27 Haziran'da ise ünlü kemancı Zimmermann 300 yıllık kemanıyla sahne alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber