ÜAK Toplantısına YÖK Başkanı da katılmak istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, ÜAK'ın 1 Temmuzda toplanmasının planlandığını, ancak bu tarihin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da toplantıya katılmak istemesinden dolayı değişebileceğini söyledi.

Akaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÜAK'ın 1 Temmuz 2008 tarihinde ODTÜ'de toplanmasının planlandığını belirterek, "Fakat toplantıya YÖK Başkanımız da katılmak istiyor. Onun da programı çok yoğun olduğu için, onun istencine göre en geç 17 Temmuza kadar yasal olarak toplantıyı yapmak zorundayız" diye konuştu.

Toplantıda, ÜAK kontenjanından YÖK üyeliği sona eren Prof. Dr. Mustafa İlhan'ın yerine yeni üye adayı belirlemek için seçim yapılacağını bildiren Akaydın, toplantıda yeni çıkan "doçentlik sınav sistemi"ni ilgilendiren yasa ile ilgili kurul üyelerinin görüşlerinin de alınacağını kaydetti.

Akaydın, ayrıca Akdeniz Üniversitesi rektör adayı olarak YÖK'teki mülakatının bugün yapıldığını ve iyi geçtiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber