Sağlık Bakanlığı'ndan ilginç karar

Haber Giriş : 25 Haziran 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Sağlık Bakanlığı'nın ?yandaşlarına kadro açmak için? Etlik İhtisas Hastanesi'ni Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi'ni de Etlik Doğumevi'nin ek binası haline getirdiğini bildirdi. Bingöl, ?bu hastanelerin işlevsiz hale getirilmesi anlamsız. Amaçları kendi yandaşlarına yer açmak. Bunlar giderayak yapılan uygulamalar? diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nın ilginç bir uygulamaya imza attığını söyledi. Alınan kararla, Etlik İhtisas Hastanesi'nin eğitim hastanesi olan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi'nin de Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle birleştirildiğini kaydeden Bingöl, ?sorunu olmayan, çağdaş standartlardaki iki hastane Sağlık Bakanlığı'nın farklı anlayışı gereği, eğitim hastanelerine bağlanıyor.? dedi. Bir süre Meclis'te kabul edilen Klinik Şef ve şef yardımcılarıyla ilgili yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlatan Bingöl, ?Sağlık Bakanlığı, dava sürüyorken, davanın sonucunu beklemeden, klinik şef ve şef yardımcısı sınavı açtı.

Bu yasayla, bu hastanelerin, eğitim hastanelerinin ek binası haline getirilmesi örtüşüyor. Bu hastaneler eğitim hastanelerine bağlanarak klinik şef ve şef yardımcılığı kadrosu açılıyor. Bu hastanelerin işlevsiz hale getirilmesi anlamsız. Amaçları, kendi yandaşlarına yer açmak. Bunlar giderayak yapılan uygulamalardır? diye konuştu.

Bingöl basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 8 Mayıs 2008 tarihini taşıyan yazısını basın mensuplarına dağıtırken, yazıda, şöyle denildi:

?Ankara Sağlık Müdürlüğünün 7 Mart 2008 tarih ve 9454 sayılı yazısı ile, ildeki hastanelerin istatistiki çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda, sağlık kurumlarının daha iyi hizmet verebilmelerinin sağlanması, mevcut olan fiziki yapı, insan kaynakları, araç-gereç ve tüm imkanların en verimli ve koordineli bir şekilde kullanılması ve fonksiyonel kapasitenin artırılması amacıyla, yapılan yeni düzenlemeyle, Zübeyde Hanım Doğumevi'nin Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi; Zübeyde Hanım Doğumevi binasının Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanması, Etlik İhtisas Hastanesinin ise Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası olarak hizmet vermesi talep edilmiştir.?

Yazıda, Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum kliniği hizmetini yürütebilecek kadar Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenecek sayıda personel bırakılması, kalan personelin ise Etlik Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne atanmasının uygun görüldüğü da kaydedildi. Yazıda ?Bu hastanenin 380 yataklı ?Zübeydehanım Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi' adı ile hizmet vermesi, Ayrıca Etlik İhtisas Hastanesi'nin kadro yatak ve personeli ile birlikte, yaşanan mekan sıkıntısının giderilebilmesi ve uzman takviyesi ve mali açıdan kuvvetli hale getirilebilmesi açısından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek hizmet binası olarak bağlanarak bin 100 yataklı ?Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi' olarak hizmet vermesi uygun görülmüştür? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber