Oruç tutmayan öğrenciyi kollama sözü

Haber Giriş : 26 Ekim 2004 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, ?Üniversitemizde gerek eğitim, gerekse bilimsel gelişmelerin önüne geçecek hiçbir faaliyete ve art niyetli kişiye müsaade etmeyeceğim? dedi.

Eski Rektörlük binasında düzenlenen ?Cumhuriyetin Temel İlkeleri ve Avrupa Birliği? konulu konferans öncesinde öğrencilerine hitap eden Prof. Dr. Seyfikli, geçen hafta Taşlıçiftlik kampusundaki kantinde 2 öğrenci grubu arasında çıkan ve dışarıda bir öğrencinin Yeşilırmak'a atılmasıyla sonuçlanan olaya değindi.

Prof. Dr. Seyfikli, şunları kaydetti:

?Üniversitemizde geçen hafta üniversite öğrencisi olmanın anlamını ve sorumluluğunu taşımayan birkaç kişi tarafından çıkartılan talihsiz bir olay olmuştur. Fikri ayrılıklar insanın doğasında vardır. Fikri ayrılıkların tartışılmasındaki yöntem kavga değil, hoşgörü olmalıdır. Bu konuda yanlışlığa düşen arkadaşlarımıza yol gösterme konusunda yardımcı olunuz. Tarih, akılsız insanlar için tekerrür eder. Sizler bu yanlışlara düşmeyecek kadar akıllı ve irfan sahibisiniz.?

Cumhuriyetin temel ilke ve kazanımlarından asla taviz verilmeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Seyfikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Üniversitemizde, sizlerin de desteğiyle gerek eğitim, gerekse bilimsel gelişmelerin önüne geçecek hiçbir faaliyete ve art niyetli kişiye müsaade etmeyeceğim. Bu konuda her türlü faaliyete katılan veya katkıda bulunan kişilere en şiddetli cezanın verilmesini sağlayacağım.?

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber