'Sınav sayısı çok fazla, görüşelim' diyen Erdoğan, şaka yapmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS aynen devam edecek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Batman'da öğrencilerle sohbet ederken 'Sınav sayısı fazla değil mi?' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şaka yaptığını söyledi.

'Sabahtan akşama eğitim sisteminin değişemeyeceğini' vurgulayan Bakan Çelik, "Seviye Belirleme Sınavları (SBS) oturmuştur. Kaldırılması söz konusu değildir ve aynen devam edecektir." dedi.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ile SBS sorularını hazırlayan öğretmenler ve sınavda görevli işçilere öğle yemeği veren Bakan Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. OKS'nin öğrencileri bunalıma soktuğunu anlatan Bakan, bunun yerine ilgili tüm tarafların da görüşünü alarak her yılın sonunda öğrencileri sıkıntıya sokmayacak bir SBS sistemi getirdiklerini kaydetti. Yeni sistemin öğrencileri dershaneye değil okula bağlayacağını vurgulayan Çelik, SBS sorularının da 'müfredata uygun, öğrenciye öğrendiğini soran, güncel hayatla bağlantılı ve ezber yerine yoruma dayalı' olduğunu belirtti.

SBS sisteminin öğrencileri dershaneye yönlendirdiği eleştirilerine katılmayan Milli Eğitim Bakanı, OKS'nin kaldırılacağının 3 yıl önce açıklanmasından sonra dershane sayısında ciddi bir artış olmadığını kaydetti. Yeni dershane açılmasını da zorlaştıracaklarını açıklayan Çelik, eğitimin ruhuna uygun olarak yeni kurulacak dershanelere ekstra kriterler getireceklerini belirtti. Yeni dershane kurulmasına, apartman katında köhne binalarda açılamayacağı gibi, sınırlamalar getireceklerini kaydeden Çelik, eski dershaneler için de bu kriterleri istemelerinin hukuka uygun düşmeyeceğini söyledi. Dershanelerin kapatılmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Çelik, "Dershaneler sebep değil sonuçtur, sebebi değiştirmeden sonucu değiştiremezsiniz. Dershanelerin kapatılması ve mağdur edilmesi aklımızın ucundan bile geçmez." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber