Vekiller Terim'i affettti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİS Genel Kurulu'nda önceki gece kabul edilen, başarılı sporculara ?Devlet Sporcusu? unvanı verilmesi ve ?Şeref Aylığı? bağlanmasına ilişkin yasa, son dakikada verilen bir önerge ile genişletildi. Yasa metnine yapılan eklemeyle Avrupa şampiyonalarında final oynayan takımların teknik direktörleri ve antrenörleri de kapsama alındı.

AKP, CHP ve MHP'nin ortaklaşa verdiği bu önerge, ?Fatih Terim'e jest? olarak yorumlandı. Tasarının ilk halinde, Avrupa şampiyonalarında ilk üçe giren sporculara ?Devlet Sporcusu? unvanı verileceği ve ?Şeref Aylığı? bağlanacağı düzenlenmiş, ancak teknik direktörler ve antrenörler kapsam dışında tutulmuştu. Tasarıda sadece, Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarında ilk üçe giren takımların teknik direktörleri ile antrenörlerinin ödüllendirilmesi öngörülüyordu. Yapılan değişiklikle Avrupa şampiyonalarında dereceye giren takımların teknik direktörleri ve antrenörleri de yasaya eklenmiş oldu.

SAKIK'LA MAAŞ DÜELLOSU

Genişletilen tasarının kabul edildiği Genel Kurul toplantısına Fatih Terim'le söz düellosuna giren DTP'li Sırrı Sakık katılamadı. Partililerin karıştığı bir trafik kazası nedeniyle Genel Kurul'a gelemeyen Sakık, 2008 bütçesinin görüşmeleri sırasında, Terim'in maaşını gündeme getirmiş, ?Fatih Terim'in aldığı para 310 asgari ücretlinin toplamına eşit? demişti. Terim de ?Maaşım çok konuşuluyor. Meclis'te bir sürü tartışma yapıldı. Ben onların maaşlarını sorguluyor muyum? Türkiye'de 550 milletvekili var, ama bir tek Fatih Terim var? sözleriyle Sakık'a yanıt vermişti.

Sakık'ın cevabı da ?Fatih Bey, vekilleri halk seçti. Sizi kim seçti? Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı da bir tane. Terim'in bir ayda aldığı maaşı, bir yılda alıyorlar? olmuştu.

Meclis'te milli takım modası

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yarı final maçı öncesi tüm milletvekillerine A Milli Takımın orijinal formasını hediye etti. Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, ?Futbol Federasyonu herkesi ve her kesimi maça davet etti. TBMM'yi çok akıllarına getirmediler? siteminin ardından Bakan Başesgioğlu'nun bu jestinin gelmesi dikkat çekti.

Volkan YANARDAĞ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber