26 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Haziran 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK TOPLANIYOR

-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanıyor. MGK'da iç ve dış gelişmelerin yanı sıra gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Genel Kurul'da, İl Özel İdareleri ve Belediyelere Ek Kaynak Aktarımını Öngören Yasa Teklifi'nin görüşmelerine kaldığı yerden devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-Plan Bütçe Komisyonu'nda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı'nın alt komisyon raporu ele alınıyor.

-AB Uyum Komisyonu'nda, BM İklim Değişikliği Çerçevesi Sözleşmesine Katılımın Uygun Bulunduğuna yönelik kanun tasarısı görüşülüyor.

-İnsan Hakları Komisyonu'nda, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu, Edirne F Tipi, Sincan 1 Nolu Kadın Kapalı, Kalecik Açık Ceza İnfaz Kurumu İnceleme Raporu ele alınıyor. Kutlamalarda silah kullanımı da görüşülüyor.

-Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı İskender Erbay'ı dinliyor.

-Çevre Araştırma Komisyonu'na, Devlet Planlama Teşkilatı brifing veriyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu sözcüsü Suat Kınıklıoğlu ve komisyon üyeleri Irak Sadr Siyasi Grubu Parlamenter heyeti ile görüşüyor. (Saat: 11.00/14.30/10.30/10.30/13.30/10.30-11.00)

-MEDYA MENSUPLARINA DİL EĞİTİMİ PROTOKOLÜ

-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile medya mensuplarına mesleki bilgi ve tecrübelerinin artırılması amacıyla yurtiçi ve yurtdışında yabancı dil eğitimi imkanı sağlayacak olan mutabakat belgesi TOBB Birlik Merkezi'nde imzalanıyor. İmza törenine TOBB Medya ve İletişim Başkanı Vahap Munyar, BYEGM Genel Müdür Vekili Salih Melek ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın katılıyor. (Saat: 11.00)

-TİSK VE TÜSİAD'DAN EĞİTİM SEMİNERİ

-TİSK, TÜSİAD, Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu ve Avrupa Komisyonu işbirliği ile iki gün sürecek olan ?AB Müktesebatı Uluslararası Semineri Ankara Hilton Oteli'nde başlıyor. (Saat: 9.30)

-KESK'İN BASIN AÇIKLAMASI

-KESK vergi dairelerindeki iş yükü ile ilgili basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-İSTANBUL MODA, TEKSTİL VE HAZIR GİYİM KONFERANSI

-Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) tarafından Türkiye'de ilk kez İstanbul Moda, Tekstil ve Hazır Giyim Konferansı ve Sergisi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenleniyor. ?İstanbul Moda Köprüleri- Üretim ve Tasarımın Buluştuğu Yer? temasıyla gerçekleştirilecek olan konferansta sektördeki en son trendler ve yenilikler masaya yatırılıyor. (Saat: 10.00)

-TEB İLE TURYAP İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALIYOR

-Türk Ekonomi Bankası ile TURYAP, emlak sektörüne katma değer kazandırmak amacıyla bir işbirliğine gidiyor. TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir ve TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay'ın katılımıyla işbirliğinin ayrıntıları Swiss Otel'de paylaşılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK'TEN ?ARARAT? SAVUNMASI: "SİLİKTİ, FARK EDİLMEDİ"

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un, ilköğretim coğrafya kitabında Ağrı Dağı'nın isminin ?Ararat? şeklinde yer almasıyla ilgili ilginç bir savunmada bulundu. Ders kitabındaki haritada yer alan ?Ararat?ın silik bir şekilde bulunması sebebiyle çok zor okunduğunu ve bu nedenle fark edilemediğini bildiren Bakan Çelik, ?ancak söz konusu kelimeyle ilgili durum basına yansımadan çok önce Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği'nin 17'nci maddesi kapsamında yapılan incelemede tespit edilmiştir? dedi.

-BAKAN AYDIN: "TRT'DE PROGRAM YAPANLARIN ÜCRETLERİNİ RIZASI OLMADAN AÇIKLAYAMAM"

-Devlet Bakanı Mehmet Aydın, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün, TRT'de program yapanların aldığı ücretlere ilişkin soru önergesine, ?adı geçen kişilere kendileri ile yapılan ticari sözleşmeler uyarınca ücret ödenmekte olup, ticari sözleşmelere ilişkin ücretler tarafların rızası bulunması halinde açıklanabilmektedir? karşılığını verdi.

-BÜYÜMENİN LOKOMOTİFİ DURDU: İNŞAATTA TALEP DURDU, MALİYET ARTIŞI SÜRÜYOR

-Son yıllarda hızlı gelişme temposuyla milli gelir büyümesine önemli katkı yapan inşaat sektörü, talep daralması nedeniyle durgunluğa girerken, inşaat maliyetlerinde artışın sürmesi, sektörde sıkıntıyı daha da artırıyor.

-SANAYİDE ÇALIŞMA SÜRELERİ KAMUDA DAHA HIZLI ARTTI

-İmalat sanayinde üretimde çalışılan saatler yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kamu işyerleri ortalamasında yüzde 5.2, özel sektörde ise yüzde 2.3 artış gösterdi.

-TEŞVİKLİ YATIRIMLARDA DÜŞÜŞ

-Hazine Müsteşarlığı, yılın ilk beş ayında çeşitli sektörlere yönelik toplam 12 milyar 828.7 milyon YTL tutarındaki bin 132 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledi. Teşviğe bağlanan tutar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.8 azalış gösterdi. Teşviğe bağlanan bu yatırımlarla yaklaşık 47 bin 772 kişilik istihdam yaratılacak.

-STİGLİTZ: ?SERMAYE KAZANÇLARI DİĞER GELİRLER GİBİ VERGİLENDİRİLSİN"

-Nobel Ödülü sahibi ünlü ABD'li iktisatçı Prof. Josep Stiglitz, sermaye kazançlarından daha az vergi alınmasını eleştirerek bu kazançların en az diğer gelirler gibi vergilendirilmesini istedi.

-TÜRBANLI STAJYER RTÜK'Ü KARIŞTIRDI

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda yaklaşık 10 gün önce staja başlayan türbanlı stajyer tartışmalara neden oldu. Salı günü toplanan RTÜK Genel Kurulu'nun gündemine de gelen türbanlı stajyerden RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın haberdar olmadığını söylediği bildirildi. CHP'li üyeler Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak ise, kamuda türbanın yasak olduğunu belirterek bu duruma izin vermeyeceklerini kaydettiler.

-ÖSS'YE GİREN ADAYLAR NOT KONTROLLERİNİ 1-3 TEMMUZ'DA YAPACAK

-ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ÖSYM'ye gönderilen notların öğrenciler tarafından kontrolünün kısıtlı zaman nedeniyle sadece 1-3 Temmuz tarihlerinde yapılabileceğini duyurdu.

-ASPENDOS OPERA VE BALE FESTİVALİ'NİN İKİNCİ KONUĞU İTALYA

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali?, 30 Haziran'da İtalya'dan Francesco Cilea Tiyatrosu'nu konuk edecek. İlk kez Türkiye'ye gelen Francesco Cilea Tiyatrosu, 182 kişiyle V. Bellini'nin büyük operası ?Norma? ile sahne alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber