Bodrum belediye başkanı'nın yargılanmasına vize

Haber Giriş : 26 Haziran 2008 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

-Danıştay 1. Dairesi, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın Belediye Kanunu, Kamu İhale Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine aykırı davrandığı iddiasıyla yargılanması gerektiğine karar verdi.

Danıştay 1. Dairesi, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan'ın Belediye Kanunu, Kamu İhale Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine aykırı davrandığı iddiasıyla yargılanması gerektiğine karar verdi. Danıştay 1. Dairesi, aynı zamanda 8 belediye bürokrat ve yöneticisinin de yargılanmasına vize verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ağan'ın, Nur Otelcilik, Ticaret, Turizm, İnşaat, Sanayi Limited Şirketi ortağı Kemal Nur tarafından Belediye Kapalı Spor Salonu inşaatında kullanılması şartıyla verilen çekleri Belediye Meclisi kararı olmadan kabul ettiği, bu çekler karşılığında alınan paraları Belediye hesaplarına aktarmadığı ve bu paraları ihale yapılmaksızın mal ve hizmet alımında kullandığı iddiasıyla yargılanacak.

İçişleri Bakanlığı, Ağan hakkında soruşturma izni verdi. Karara, Ağan ve 8 Belediye yöneticisi itiraz etti. İtirazı görüşen Danıştay 1. Dairesi, oybirliğiyle itirazları reddetti. Belediye Başkanı Ağan ve 8 belediye yöneticisi hakkında soruşturma açılması için karar, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber