Televizyon sevdası CHP'yi sarsıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin Halk TV'ye aktardığı milyonlarca YTL'nin faturaları incelenirken, CHP'li yetkililerin ağzını bıçak açmıyor. Halk TV'ye CHP'den para aktarılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyleyen hukukçular, Anayasa Mahkemesi'nin bu usulsüz para aktarımını Kanaltürk olayıyla birleştirmesi gerektiğini açıkladı.

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin Halk TV'ye aktardığı milyonlarca YTL'nin faturaları inceleniyor.

Halk TV'ye CHP'nin kasasından aktarılan dolarlar karşısında CHP'liler sessiz kalmayı tercih etti. Halk TV'ye CHP'den para aktarılmasını Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası'na aykırı bulan hukukçular ise Anayasa Mahkemesi'nin Halk TV ile Kanaltürk'e usulsüz para aktarılması konularını birleştirerek soruşturması gerektiğini belirttiler. Kanaltürk'e aktarılan 5.5 milyon YTL Anayasa Mahkemesi tarafından incelenirken, 2005'ten bu yana çeşitli tarihlerde Halk TV'nin CHP Genel Saymanlığı'na düzenli olarak fatura kestiği belirlendi. CHP'nin, 23 Nisan 2005 tarihinden sonra yayına başlayan Halk Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş'ye (Halk TV) milyonlarca YTL para aktardığı belirtiliyor. CHP'nin şimdiye kadar uydu için 702 bin dolar ve Digiturk için de 500 bin YTL kira ödediği öğrenildi.

KANALTÜRK OLAYI İLE BİRLEŞTİRİLMELİ

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Küçük, CHP hakkında Kanaltürk'e aktarılan paralarla ilgili bir inceleme olduğunu hatırlatarak, bu iki olayın birleştirilmesini gerektiğini söyledi. Küçük şöyle konuştu: "Kanaltürk inceleme aşamasında. Halk TV'de de böyle bir şey varsa bunun da Kanaltür olayına eklenmesi gerekir. Eğer Halk TV'ye bağış ve hibe yapılmışsa bunu yapanların 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları gerekir."

ANAYASA'YA KARŞI HİLE YAPILIYOR

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr Mustafa Kamalak da CHP'nin Halk TV'ye para aktarmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. Kamalak, siyasi partilerin ticari faaliyette bulunamayacağına işaret ederek, "Anayasa bir siyasi parti ticari faaliyette bulunamayacağını belirtiyor. Bulunmuyorum diyorsa ama kendi emrinde bir televizyon kanalını çalıştırıyorsa, bu anayasaya karşı hile sayılıyor. Şüphesiz Anayasa Mahkemesi, anayasanın ihlali karşısında kayıtsız kalmamalıdır" dedi.

CHP'DEN SMS'Lİ REYTİNG

Halk TV'nin tüm masraflarını karşılayan CHP, kendi tabanını da bu kanalın izlemesi için teşvik ediyor. CHP, Halk TV'nin yayınlarıyla ilgili CHP'li binlerce yöneticiye hergün SMS çekerek bu televizyonun izlemesini tavsiye ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber