Cezaevlerinde isyanlar kapıda uyarısı

Haber Giriş : 26 Haziran 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Sincan, Kalecik, Edirne ve Tekirdağ cezaevlerinde yapılan incelemelere ilişkin raporları ele alırken, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, cezaevlerindeki doluluk oranına dikkat çekerek ?cezaevlerinde isyanlar kapıda? uyarısında bulundu.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, bugün yaptığı toplantıda, Tekirdağ 1 ve 2 No'lu Ceza İnfaz Kurumları, Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumu, Sincan 1 No'lu ve Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Kalecik Ceza İnfaz Kurumu inceleme raporlarını görüştü. Raporların onaylandığı toplantıda, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, cezaevlerindeki doluluk oranlarına dikkat çekti. Türkiye'de 30 saniyede bir suç işlendiğini, suç işleme oranının sürekli arttığını belirten Ersin, bunda da ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu kaydetti. Ersin, cezaevlerinin, mevcut doluluk oranlarıyla Türkiye'nin başına büyük sorunlar yol açabileceğine işaret ederek, 500 kişilik cezaevlerinde bin 500 kişinin kaldığını bunun da sağlık sorunları başta olmak üzere pek çok soruna neden olabileceğini söyledi. Ersin, toplantıda ?cezaevlerinde isyanlar kapıda? uyarısında bulundu.

?NAZİ KAMPI GİBİ?

Toplantıda DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal da, yabancı kaçak göçmenlerin kaldığı Kırklareli Misafirhanesi'nde yaptığı tespitler hakkında bilgi verdi. Kaçak göçmenlerin kaldığı Misafirhane hakkında ?Nazi Kampı? nitelendirmesinde bulunan Birdal, konuyla ilgili alt komisyon kurulması önerisi getirdi. Komisyon ise ?Her Türlü Şiddet, Kötü Muamele ve İşkence ile Ceza ve Tutukevleri İle İlgili Sorunların İncelenmesi' için kurulan alt komisyonun Kırklareli Misafirhanesi'nde incelemelerde bulunmasını kararlaştırdı. Alt komisyonda DTP'li Birdal da yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber