Sağlık personelinde kene korkusu yayılıyor! Hasta 3 saat bekletildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Yıldız, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı yüzünden sağlık personeli arasında korkunun söz konusu olduğunu iddia etti.

Yıldız, Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesindeki "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı" konulu konferansında, hastalığa sebeb olan virüsleri taşıyan kenelerin bahar aylarında itibaren aktif hale geldiklerini söyledi.

Kenelerin Ekim ayı sonuna kadar tehlikeli olabileceklerini ifade eden Yıldız, bu nedenle gelecek aylarda çok ciddî vakalarla karşılaşılabileceğini kaydetti.

Hastanelere başvuran hastaların hızla izole edilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şunları anlattı:

"Hastanın izolasyonu demek takip edilmemesi anlamına gelmez. Biz dün böyle bir sorun da yaşadık. Saat 17.00'de başvuran hastaya 20.00'ye kadar herhangi bir girişim yapılmamıştı. Çünkü, sağlık personeli arasında ciddi bir panik ve korku da söz konusu. Tabi ki hekimler, personel öncelikle kendini koruyacak, ama yeterli önlemler alındıktan sonra hastalara hızla müdahale etmek gerekir. Çünkü, özellikle ağır olguların hızla kaybedilebileceğini söyleyebiliriz." .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber