Erdoğan, yurt dışı müşavirliklerinde, geniş çaplı inceleme talimatı verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 01:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışı müşavirliklerinde geniş çaplı inceleme yapılması talimatını verdi. 30 ülkedeki ticaret, çalışma ve kültür müşavirlikleri mercek altına alınacak ve hesapları incelenecek.

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yurt dışındaki ticaret, çalışma ve kültür müşavirliklerinin denetlenmesi amacıyla teferruatlı incelemelere başlanılacak. Konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın onayı doğrultusunda Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mutalip Ünal imzasıyla bir genelge hazırlandı. 17 Haziran'da birimlere dağıtılan genelge çerçevesinde ilgili bakanlık müfettişlerine eşlik edecek olan Başbakanlık müfettişlerinin belirlenmesi amacıyla önümüzdeki günlerde toplantı düzenlenecek. Müfettişler, yaklaşık 30 ülkeye dağılarak büyükelçilikler nezdinde hizmet veren ticaret, kültür ve çalışma müşavirliklerini inceleyecek. İnceleme çerçevesinde bütün hesaplar ele alınacak. İnceleme KİT kuruluşlarının yurt dışı bürolarından tanıtım faaliyetlerine kadar her alanı kapsayacak. İnceleme sonucunda herhangi bir usulsüzlük görüldüğü takdirde hazırlanan rapor, Başbakan Erdoğan'ın onayına sunulacak.

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri başkanlığında inceleme yapılacak ülkeler arasında Almanya, ABD, Avusturya, Belçika, Kanada, Mısır, Fransa, Arjantin, İngiltere, Hindistan, Çin, Rusya, Suriye, Kazakistan, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve İsviçre de bulunuyor.

DEVLET ARIK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber