Sivil anayasa için ilk miting Malatya'da

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTİHBARAT SERVİSİ

Ortak Akıl Hareketi, ilk mitingini yarın Malatya'da yapacak. Miting yeni sivil bir anayasa için gerçekleştirilecek. 300'den fazla sivil toplum kuruluşunun desteklediği Ortak Akıl Hareketi sivil bir anayasa çalışmasını desteklemek amaçlı oluşturulmuştu. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Memur-Sen, Hak-İş gibi sendika ve kitle örgütlerinin başını çektiği hareket, yedi ayrı kentte miting düzenleneceğini duyurmuştu.

Memur-Sen Malatya Bölge Başkanı Şahin Kayaduman, yarınki miting hakkında bilgi verirken, saat 16.00'da Kernek Meydanı'nda başlayacak mitinge bütün vatandaşları davet etti. Mitinglerin Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde gerçekleştirileceğini dile getiren Kayaduman, mitinge Adıyaman, K. Maraş, Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Ş.Urfa, Bingöl, Gaziantep, Batman, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Adana, Mardin, Kayseri, Erzincan, Osmaniye, Erzurum, Hatay, Mersin, Tokat, Siirt ve Ağrı illerinden katılım olacağını açıkladı.

Kayaduman, Türkiye'nin küçük hesapların, küçük hedeflerin, küçük ufukların ülkesi olmayacağını belirterek, ?Ağır vebal altındayız. Devletimiz olmazsa olmazımızdır. Türkiye için demokrasi, sadece muassır medeniyet seviyesine ulaşmanın yolu değil, aynı zamanda devletimizin beka şartı olarak da stratejik bir tercihtir. Hiçbir gerekçe bu startejik tercihin önüne geçemez. Aksi tutum ve uygulamalar vatana ihanettir. Bütün sorumluluk sahiplerine sesleniyoruz aklınızı başınıza alın? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber