27 Haziran 2008'den önemli gündem başlıkları...

Haber Giriş : 27 Haziran 2008 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA 27 HAZİRAN 2008 CUMA GÜNDEMİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, ekonomi değerlendirme toplantısı yapılıyor. Toplantıya Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanları ile bürokratlar katılıyor. (Saat: 14.00)

-POLİS AKADEMİSİNDE DİPLOMA TÖRENİ

-Polis Akademisi'nin 63. dönem mezuniyet töreni akademinin Gölbaşı kampüsünde yapılıyor. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay katılıyor. (Saat: 17.00)

-ENERJİ BAKANI GÜLER, MANİSA'DA RÜZGAR SANTRALİ AÇIYOR

-Enerji Bakanı Hilmi Güler, Polat Enerji ile Demirer Enerji'nin kurduğu Manisa Sayalar Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışını yapıyor. (Saat: 12.30) (İzleniyor)

-BAKAN ÇAĞLAYAN ASO MECLİS TOPLANTISINDA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski başkanı olduğu Ankara Sanayi Odası'nın olağan Meclis toplantısının konuğu olarak, Başkan Nurettin Özdebir ve Meclis üyelerini dinledikten sonra bir konuşma yapıyor. (Saat: 10.15)

-KESK GENEL KURULU

-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun üç gün sürecek olan 3. Olağan Genel Kurulu Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda başlıyor. (Saat: 10.00)

-ERDOĞAN VEFA BORCU GECESİNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AKP Sosyal İşler Başkanlığı'nın Türk Sanat Musikisi sanatçıları için düzenleyeceği ?Vefa Borcu Gecesi"ne katılıyor. Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek gecede aralarında Mustafa Sağyaşar, Necdet Tokatlıoğlu ve Belkıs Özener'in olduğu çok sayıda sanatçı sahne alıyor. (Saat: 20.00)

-FORTUNE 500'ÜN TÜRKİYE SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

-Fortune 500'ün Türkiye'deki ilk sonuçları Finar D&B Yönetim Kurulu Başkanı Selim Seval ve Fortune 500 Editörü Kenan Şanlı'nın katılımıyla açıklanıyor. (Saat: 10.00)

-CHERY OTOMOBİLLERİNİN TÜRKİYE TANITIMI

-Çinli otomobil markası Chery'nin Türkiye tanıtımı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştiriliyor. (Saat: 10.00)

-LE MONDE DİPLOMATİQUE: ?TÜRKİYE BAŞKA YOLA SAPABİLİR?

-Prestijli Fransız aylık gazete Le Monde Diplomatique, AB'den uzaklaşacak olan bir Türkiye'nin başka bir yola sapabileceği, "Müslüman demokrasi"nin tehlikeye girebileceği uyarısını yaptı. Gazete, ?80 milyon Müslüman vatandaşın birliğe girmesini engelleyerek İslamcı dalgayı beslemiş olmaz mıyız?? sorusunu da sordu.

-BÜYÜKELÇİNİN ?TORPİL? RİCASI KABUL OLDU

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, yurt dışı tayini için bir AKP'li milletvekili aracılığıyla ?rica? da bulunan AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Büyükelçi Cem Kahyaoğlu'nun, bu isteği kabul gördü. Kahyaoğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın imzası bulunan müşterek kararname ile Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Müsteşarlığına atandı.

-PARA ARZINDA 5 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 6-13 Haziran haftasında 5 milyar 26 milyar YTL artarak 404 milyar 460 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 34.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-KIRKLARELİ MÜLTECİ KAMPI RAPORU İÇİŞLERİ BAKANI VE BM MÜLTECİ YÜKSEK KOMİSERLİĞİ'NE SUNULACAK

-Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeleri ile birlikte, 11 Haziran'da bir yabancının ölümü ve bir göçmenin yaralanması ile sonuçlanan olayla gündeme gelen Kırklareli Gaziosmanpaşa Mülteci Kabul ve Barındırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Birdal, incelemelere ilişkin hazırladığı raporu ise İnsan Hakları Komisyonu'nun yanı sıra İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne de sunacak.

-TÜRKİYE'NİN İNSAN HAKLARI KARNESİ YİNE ZAYIF

-Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu'nca (FİDH) yayımlanan yıllık insan hakları raporunda 2007'ye Hrant Dink'i hedef alan cinayetin damgasını vurduğu belirtildi. Raporda Türkiye'nin geçen yıl yoğun ifade özgürlüğü ihlallerine sahne olduğu da kaydedildi.

-YARGITAY'DAN, TELEFONLA TACİZDE EMSAL KARAR

-Yargıtay 4. Ceza Dairesi, telefonla taciz ve tehdit iddialarına ilişkin emsal bir karara imza atarak, verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, kendisini telefonla birçok kez arayarak kaçıracağı ve tecavüz edeceği yolunda tehditlerde bulunan sanığın sözlerinin kanıtlanmaması üzerine yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozarak, ?İki kişi arasında geçen konuşmanın başka türlü nasıl kanıtlanacağı hususlarının tartışılması ve sonucuna göre karar verilmesi gerekir? dedi.

-OKULLAR REKABETLE ENERJİ İSRAFINI ÖNLEYECEK

-Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki enerji kullanımında israfı önlemek, öğrencilerin enerji verimliliği bilincini geliştirmek için okullara arasında rekabet ortamı oluşturacak olan ?Geleceğe Enerjin Kalsın? projesini hayata geçiriyor. Projeye katılan okullar arasında değerlendirme yapılarak, okullara ?Geleceğe Enerjin Kalsın? sertifikası verilecek.

-TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ SEÇİME GİDİYOR

-Türk Tabipleri Birliği 57. Olağan Genel Kurulu 28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. TTB Yönetimi için 3 grup yarışacak.

-KISACILAR ?FEST-İ KÜLT?TE BULUŞUYOR

-AFSGD'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ?Fest-i Kült? adlı film festivali, 4'üncü yılında düzenleyeceği kısa film yarışmaları ile genç sinema tutkunlarına fırsatlar sağlayacak. AFS (American Field Service) Gönüllüleri Derneği(AFSGD) tarafından düzenlenen ve kısaca ?Fest-i Kült? olarak adlandırılan film festivali kapsamında gerçekleştirilecek ?18? adlı ve ?Kültürlerarası Anlayış: Farklıysak Ne Olmuş? konulu kısa film yarışmaları için başvurular başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber