CHP Grup Başkanvekili'nden usulsüzlük açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2008 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarına ilişkin verdiği karar konusunda, "Anayasa Mahkemesi bir karar vermişse biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa onları da düzelteceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, KESK Olağan Genel Kurulu için geldiği MEB Şura Salonu'nda basın mensuplarının "Anayasa Mahkemesi kararına" yönelik soruları üzerine, "yargı kararlarına saygılı bir parti olduklarını" söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yargı kararları neyi öngörüyorsa biz de onu yerine getireceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunulursa biz de hukukçularımız da giderek kendimizi savunacağız.

Biz Türkiye'de meşru zeminlerde politika yapan bir siyasal partiyiz. Dolayısıyla her partinin hesapları Anayasa'nın denetimine tabi. Anayasa Mahkemesi bir karar vermişse biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa onları da düzelteceğiz. Kararı henüz bilmiyorum. Hangi konularda, nasıl bir karar verildiğini de bilmiyorum. Şimdi sizden duyuyorum. Biz yargının kararına her zaman saygılı olan bir partiyiz. Yargı incelemiştir, kendi takdirleridir. Yasalara göre denetim yapmışlardır. Eğer bir usulsüzlük varsa o usulsüzlük düzeltilecektir."


CHP'nin hesaplarında usülsüzlük tespit edildi

Kılıç: CHP'deki usulsüzlük kapatma gerekçesi olamaz


Sosyalist Enternasyonal

Kılıçdaroğlu, "CHP'nin Sosyalist Enternasyonal ile ilişkileri"ne ilişkin soru yönelten ve bu konuda "AK Partili bir milletvekilinin yazdığı bir mektubun bulunduğunu" belirten gazeteciye "Türkiye'deki bir siyasal partinin yabancı kuruluşlara gammazlanmasını doğru bulmuyoruz. Kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözmek zorundayız. Eğer bizi, Türkiye'de iktidarda olan bir partinin milletvekili, yabancı bir kuruluşa gammazlıyorsa herhalde bunun demokrasi ile insan haklarıyla, parlamentonun yapısıyla hiç bir ilgisinin olmaması lazım" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber