Diyanet'ten, müftü ve imama zimetten suç duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 22:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nurettin KURT / ANKARA

Diyanet İşleri müfettişleri, geçen yıl şubat ayında Diyanet Vakfı Polatlı Şubesi'nde inceleme yaptı. Müfettişler inceleme sonucunda, soruşturma sürerken 15 Ocak 2008'de emekliye ayrılan Polatlı Müftüsü Mahmut Sezgin, cami imamı muhasip İbrahim Yıldız ile Kuran kursu hocası Abdullah Akkaya hakkında, toplanan yardım paralarını zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Sezgin ile Yıldız, mart ayında tutuklandı. Savcılık, yaptığı soruşturma sonucunda, 3 kişi hakkında "zimmet" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla dava açtı. Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın hazırladığı 18 yıla kadar hapis cezası istediği iddianamede şöyle denildi:

"Olay tarihinde Polatlı İlçesi müftüsü olan şüpheli Mahmut Sezgin ile Hacı Yusuf Camii imamı iken Müftü Mahmut Sezgin'in talimatı ile muhasiplik görevine getirilen şüpheli İbrahim Yıldız'ın, Müftü Mahmut Sezgin'in talimatlarıyla yardım kampanyalarında muhtelif camiler için toplanan paraların ya tamamını ya da bir kısmını kurumun banka hesaplarına yatırmadıkları anlaşılmıştır (...) Yapılan incelemeler sonucunda Mahmut Sezgin ile İbrahim Yıldız'ın müşterek zimmetlerinde 29 bin 771.50 YTL olduğu, İbrahim Yıldız'ın zimmetinde ayrıca 935 YTL olduğu tespit edilmiştir. Polatlı kuran kursunda öğretici olan Abdullah Akkaya'nın da 2005 ramazan bayram namazında kursa yardım toplamak için gittiği Sarıoba köyünde toplanan 650 YTL'nin 90 YTL'sini yakıt parası olarak harcanmış gibi gösterip zimmetine geçirdiği tesbit edilmiştir."

İddianamede şüphelilerin, soruşturma safhasında 29 bin 771 YTL'yi kurum hesabına yatırdıkları belirtilerek, sanıkların basit zimmet suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber