Sivil Savunma'yı boğulmalar meşgul ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2008 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında sivil savunma ekipleri en çok boğulmalara müdahale ediyor. 15 ana başlıkta görev yapan sivil savunma mesaisinin yüzde 37'sini boğulma vakalarına harcıyor.

Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, son 7.5 yılda bina çökmesi, su baskını, trafik kazası, yangın intinhar gibi toplam 225 olaya müdahale etti. Birlik Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre sivil savunmayı en çok boğulma vakaları meşgul etti. Söz konusu süre içerisinde 86 boğulma vakasına müdehale eden ekipler, boğularak hayatını kaybeden 62 kişinin cesedini çıkardı. 7 kişiyi ise sağ ulaşan ekipler, su baskınlarından da 4 kişiyi sağ kurtardı.

Alınan bilgiye göre, boğulmaların büyük bir kısmının nehir, göl, gölet gibi durgun su kaynaklarında yaşanıyor. Daha çok az yüzme bildiklerini söyleyen kişiler boğularak hayatını kaybediyor. Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerine göre ölümlerin büyük bir kısmı ise tatlı su kaynaklarında yaşanıyor. Bu sular kum gibi malzemeler çıkarılması sebebiyle aniden derinleşiyor. Ayrıca durgun suların tabanının bataklık olması da boğulmaları artırıyor. Yüzme bilinler dahi bu sularda çıkamıyor. Ekipler ilk sırada yer alan boğulma vakalarından sonra ikinci olarak 45 trafik kazasına müdehale etti. Bunu 18 olayla arazide kaybolma, 17 olayla ise yangın izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber