Ünlü mimar kira tartışmasının kurbanı olmuş!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Haziran 2008 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay ENSARİ- Recep İSTEK/KAYSERİ, (DHA)

KAYSERİ'de, tanınmış mimar 58 yaşındaki Turan Elmaağaçlı'nın, sahibi olduğu marketin 3 yıldır kirasını ödemeyen kişilerle yaptığı tartışmanın sonunda kalbinin üzerinden bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. Babasıyla öldürülmeden önce çektirdiği fotoğrafta arkalarındaki tahtaya ?Babişkom ve arkadaşım Turan' yazan mimarin tek oğlu 8 yaşındaki Nefes Elmağaçlı, babasının cenaze namazına da katılıp son yolculuğunda onun yanından ayrılmadı.

Mustafa Elmaağaçlı, projesini yaptığı ve hayata geçirdiği Fuar Kültürpark'ta kendisine ait 3 işletmeyi önceki gece görmeye gitmiş, burada tartıştığı kişilerce önce dövülüp sonra bıçaklanmıştı. Koma halinde Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Elmaağaçlı, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

DÖRT KİŞİ GÖZALTINDA

Polis, olaydan sonra katil zanlısı E.D. ve N.K. (24), H.K. (49) ve H.K. (46) gözaltına aldı. Zanlıların çok yönlü olarak sürdürülen soruşturmanın ardından, ?adam öldürme' ve ?cinayete yardım' suçlarından mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.

CİNAYETİN NEDENİ KİRA TARTIŞMASI

Cinayete, mimar Turan Elmağaçlı'nın sahibi olduğu marketin 3 yıldır kirasının ödenmemesinin yol açtığı ortaya çıktı. Eşi Aynur ve oğlu Nefes'le birlikte Kültürpark'a giderek burada kendisine ait diğer 2 işletmedeki onarımları yerinde inceleyen Turan Elmağaçlı, daha sonra kira yüzünden arası açık olan market işletmecileriyle bir araya geldi. Burada 4 kişi Elmağaçlı'yı iddiaya göre önce dövdü sonra katil zanlısı E.D. kalçasından ve ardından da kalbinden bıçakladı. Cinayete tanık olan mimar Elmağaçlı'nın yanında çalışan mimar Hakan Şahan, olayı şöyle anlattı:

?Saat 19.30 sıralarıylı, Turan ağabey eşi Aynur ve oğlu Nefes ile birlikte Kültürpark'a geldi. Kendisine ait işletmelerden büyük çadırlı gösteri yerindeki onarımları izlerken, eşi ve çocuğunu buradaki küçük ofiste oturttu. Yan taraftaki balık restoranında yemek yediler. Daha sonra restoranın sahibi, market sahiplerinin kendisiyle kira konusunda görüşmek istediğini söyledi. Eşi Aynur hanım, görüşmeye gitmemesini ve polis çağırmasını söyledi. Turan ağabey ?Bir şey olmaz. Medeni insanlar gibi konuşacağız' dedi. Turan Elmağaçlı kirayı ödemeyen market sahiplerini buradan çıkartmak istiyordu. Saat 23.30 sıralarında bir gürültü koptu. 10 metre uzaklıkta, Turan ağabey yerde yatıyordu. Gögsünde bir delik vardı. İlk müdahaleyi Kültürpark'ı gezmeye gelen bir hemşire yaptı. Eşi ve çocuğunu olay yerinden uzaklaştırdık. Sonra, ambulansla hastaneye götürdük ama ölmüştü.?

?BABİŞKO'SUNUN CENAZE NAMAZINI KILDI

Öldürülen mimar Turan Elmağaçlı'nın ODTÜ Vakfı İlkögretim Okulu 3'üncü sınıfına geçen ve ailenin tek çocuğu Nefes, babası ve annesiyle birlikte çektirdiği son fotoğrafta arkalarındaki tahtaya ?Babişkom ve arkadaşım Turan' yazmıştı. Bunalıma giren ve sürekli ağlayan Nefes'i yakınları ve arkadaşları teselli ederken, ailesinin, talihsiz çocuğu içinde bulunduğu ortamdan uzaklaştırmak için Ankara'da bulunan yakınlarının yanına göndereceği öğrenildi. Babasının Hunat Camisi'nde dün ikindi vakti kılınan cenaze törenine katılan ve Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özhaseki ile birlikte namaz kılan Nefes, cenaze törenine katılanların acısını derinleştirdi.

?HOŞÇAKAL TURAN'

Eşi gözlerinin önünde öldürülen ve gözyaşları dinmeyen kendisi de mimar olan Aynur Elmağaçlı, birkaç gün içinde ailece tatile çıkmayı planladıklarını söyledi. Aynur Elmağaçlı, ?Turan'ı sanki tuzağa düşürdüler. Görüşmek için çağırıp, sonra bıçaklayıp öldürdüler. Bir de utanmadan sıkılmadan ?Bize hakaret etti de ondan öldürdük' diye ifade vermişler. Eşim kimseyi inciltmez ve küfür etmezdi. Planlı şekilde öldürüldüğünü düşünüyorum? diye konuştu. Aynur Elmağaçlı cenaze töreninde, önünden geçen eşinin tabutuna, ?Hep bir adım öndeydin, ölümünde de bir adım önde oldun. Bizi bu konuda da geçtin. Seninle daha sonra buluşacağız, birbirimize sarılacağız. Hoşçakal Turan? diye seslendi.

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi'nin başta Kazancılar Çarşısı, Fuar Kültürpark, Beştepeler Parkı olmak üzere bir çok sayıda proje ve eserle ilgili mimari çalışma yapan Turan Elmağaçlı, son olarak, geçen yıl Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin Cumhuriyet alanındaki merkezinin de düzenlemesini yaparken plaketle ödüllendirilmişti. Elmağaçlı, mimari çalışmalarından önce Kayseri'de yerel gazetelerde reklam, grafik ve tasarım müdürlüğü görevlerinde de bulunmuş, Mimarlar Odası'nda iki dönem 2'nci başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber