KESK'ten İzmir'de olaylı basın açıklaması: 8 yaralı

Haber Giriş : 27 Ekim 2004 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK tarafından SSK'nın devrini öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Tepecik SSK Hastanesi'nin bahçesinde düzenlenen basın açıklamasının bitiminde, sendikacılar arasında silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Kavga sırasında aralarında AA foto muhabiri Kenan Çimen'in de bulunduğu 8 kişi yaralandı.

KESK'in basın açıklamasından sonra hastane bahçesine kurulan bilgilendirme çadırının açılışı yapıldı. Açılışın ardından sendikacılar ve gazeteciler olay yerinden dağılırken, bahçede bir karmaşa yaşandı.

Tüm-Tis üyeleri, servis aracına bindiği sırada, Nakliyat-İş sendikasına üye oldukları ileri sürülen bir grubun saldırısına uğradı. Bıçaklı ve silahlı saldırıda, aralarında Anadolu Ajansı foto muhabiri Kenan Çimen'in de bulunduğu 8 kişi bıçakla ve silahla yaralandı. Kenan Çimen'in ayağından vurulduğu belirtilirken, Yaralılar SSK Tepecik hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Polis ekipleri, hastane bahçesinde geniş güvenlik önlemi alırken, Tüm-Tis İzmir Şube Başkanı Cafer Kömürcü'yü gözaltına alındı. Tüm-Tis Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kılıç, yaptığı açıklamada, Nakliyat-İş Sendikası üyelerinin, basın açıklamasının ardından kendisine "pusu kurarak" silah ve bıçakla saldırdıklarını iddia etti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber