Gazeteci-yazar Şamil Tayyar'a hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar hakkında, "Operasyon Ergenekon" adlı kitabında "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" ve "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 1,5 ile 6 yıl arasında hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ümraniye'de ele geçirilen bombalara ilişkin yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan "Ergenekon Terör Örgütü" ile ilgili soruşturmada gizlilik kararı alındığı ve yayın yapma yasağı verildiği, bunun da tüm basın organlarına tebliğ edildiği anlatıldı.

Bu sırada, Timaş Yayınları tarafından Mart 2008'de Şamil Tayyar'ın kaleme aldığı "Operasyon Ergenekon" adlı kitabın piyasaya sürüldüğü hatırlatılan iddianamede, kitapta gizlilik kararı alınmış soruşturma konusunda bazı bilgilere yer verildiğinin görülmesi üzerine resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İddianamede, kitapta, üzerinde "gizli" kaydı bulunan ve "Ümraniye Çöplüğü" bölümü içerisinde yer alan yazı ve belge fotokopileri ile gizli belgelerin kamuoyuna duyurulduğu belirtilerek, diğer bölümlerde ise bazı şüphelilerin ifadeleri ve soruşturma içerdiğine yönelik bilgilerin yanı sıra kişi bağlantılarının anlatıldığı bildirildi.

Kitaba ilişkin soruşturma sürerken, "Ergenekon Operasyonu" kapsamında tutuklanan ve halen Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olan Veli Küçük, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım'ın da şikayette bulundukları ifade edilen iddianamede, bu evrakların da soruşturma dosyasına birleştirildiği anlatıldı.

Şamil Tayyar'ın savunmasında, kitabında herhangi bir suç unsuru bulunmadığını savunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin kitapta yer alan bilgi ve belgelerin "Danıştay Davası" dosyasından alındığını söylediği bildirildi.

İddianamede, Tayyar'ın "soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek" ve "adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından TCK'nın 285 ile 288. maddesi uyarınca 1,5 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

İddianemin mahkemece kabul edilmesi halinde Tayyar'ın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber